Het muziek festival van Akko is een festival voor Joden en Arabieren

 

Na het grote succes van vorig jaar keert het Arabesque Festival terug naar Akko voor weer een week van mediterrane muziek. Tijdens het muziekfestival treden de Israëlische supersterren Sarit Hadad en Miri Mesika op, die allebei afkomstig zijn uit Joodse families uit het Midden-Oosten. 
Kamil Shajrawi, een oud-instructeur aan de Jerusalem Academy of Music and Dance, dirigeert het uit 20 musici bestaande Almasia Orchestra uit Nazareth.  Shjrawi, een expert in klassieke Arabische muziek, zei dat het festival een gelegenheid zal zijn om “grenzen te overschrijden en verschillen te verkleinen”. Hij zei dat muziek een taal is die “de leden van de samenleving verbindt” en uiteindelijk “ons dagelijks gedrag zal beïnvloeden om een veelbelovende generatie te bouwen die is opgegroeid met de waarden van broederschap en eer.”
Ook treden op het Jerusalem East and West Orchestra olv Maestro Tom Cohen, de Israelische zangeres Sarit Hadad, de Marokaanse zangeres Sanaa Marhatati , en Violet Salame en Miri Mesika met Hebreeuwse, klassiek Arabische muziek.
Een Kabbalat Shabbat-dienst en Shabbat gebeden met Sephardi liederen zullen worden uitgevoerd in verschillende synagogen in de historische stad.
Ook is op het festival de Andalusische klassieke muziek te horen, die zich ontwikkelde in Noord-Afrikaanse landen zoals Algerije, Marokko en Tunesië. De viool en de oud, een gitaarachtig snaarinstrument, zullen prominent aanwezig zijn.
Daarnaast treedt ook het Firqat Alnoor Orchestra op, bestaande uit Arabische en orthodox Joodse muzikanten.
Advertentie (4)