Als vrijwilliger helpen bij archeologische opgravingen , het kan in Israel

 

Archeologie is de wetenschap van het opgraven op een precies gekozen plek, hoopvol zoeken naar overblijfselen uit onze geschiedenis. Sommige opgravingen vereisen nauwgezet werk waarbij je voorzichtig met een borstel met fine haren de aanwas van eeuwen of zelfs millenia verwijdert. Anderen hebben betrekking op het verwijderen van aarde met een houweel. Archeologen kunnen onnoemlijk lange tijd bezig zijn zonder iets te vinden, of in ieder geval niets waardevols . Aldus Haaretz.

Dan zijn er de eureka-momenten. Een munt uit onverwachte herkomst wordt gevonden. Een masker blijkt 9.000 jaar terug te gaan. Een kruimel houtskool blijkt van een tientallen of honderdduizenden jaren oude maaltijd te zijn.

Veel opgravingen in Israël verwelkomen vrijwilligers, de meeste maar niet allemaal zijn gratis. Sommige zijn geschikt voor het hele gezin, bij sommige moet je echt hard werken. Wel is het het beste om van te voren een plekje te reserveren.

Hier een paar voorbeelden van archeologische sites waar u als vrijwilliger aan de slag kan.

Emek Tzurim National Park Jeruzalem: City of David zeef project 

Wat je kan verwachten te vinden:  actieve archeologische opgravingen in het oude Jeruzalem, zoals in de Citu of David, en en bij de Klaagmuur. Vondsten in de afgelopen jaren waren onder andere stempelafdrukken  uit de Eerste Tempelperiode met de naam van een bekende priesterlijke familie, oude munten, een beka half shekel gewicht uit de eerste tempelperiode, pijlpunten en meer….

Wanneer: zondag-donderdag, 9:00 uur A.M. tot 17:00 uur P.M. De site is gesloten op zaterdag.

Boeking: u kunt komen zonder afspraak! Maar het is het beste om van te voren te boeken door te bellen naar * 6033 (via een Israëlische telefoon) of via de website van Emek Tzurim.

Uitrusting: Breng hoed, water, stevige schoenen, geduld.

Geschikt als familieplezier: Ja! Zeer familievriendelijke sfeer, leeftijden 4-120 zijn welkom, zegt de groep. Het zeven vindt binnen plaats, waardoor het een ideale gezinsactiviteit is in bijna alle weersomstandigheden. Eten en drinken kan worden gekocht op het terrein.

Toegangsprijs: 24 shekels voor volwassenen, 19 shekels voor kinderen. Speciale gezins- / groepstarieven zijn beschikbaar.

JERUZALEM ARCHAEOLOGISCH PARK, Davidson Center

Wat zou je kunnen verwachten te vinden: het park grenst aan de Western Wall en heeft voorwerpen uit verschillende periodes: de eerste en tweede tempelperiodes, de vroege moslimperiode, de kruisvaardersperiode en meer. De site bevat muren van de stad uit de eerste tempelperiode, trappen die leiden naar de tempel, de oorspronkelijke straat uit de Tweede Tempelperiode, winkels, rituele baden en meer.

Wanneer: vanaf nu – 31 augustus, 6:30 AM – 14: 30 PM

Boeking: schrijf naar adulam@israntique.org.il

Uitrusting: hoed, wandelschoenen, zonnebrillen, zonnebrandmiddelen, voedsel en water voor de dag. Lange broeken en mouwen worden aanbevolen.

Geschikt als familieplezier: Nee. Vrijwilligers worden geaccepteerd vanaf 16 jaar.

Voorlopige eis: vrijwilligers moeten de vragenlijst voor vrijwilligers invullen en per e-mail een fotokopie van een ziekteverzekering sturen.

GALILEE: HIPPOS, op een heuvel met uitzicht op het Meer van Tiberias

Het Hippos (Sussita) Excavations Project wordt gerund door de universiteit van Haifa, op een heuvel ten oosten van het Meer van Tiberias.

Wanneer: 30 juni – 25 juli, zondag – donderdag, van 05.10 uur A.M. tot 12.00 uur

Wat je zou kunnen verwachten te vinden: De site bevat een door brand verwoeste Byzantijnse kerk met mozaïek vloer decoraties, een Romeinse hoofdstraat en plaza, en een Romeins theater.

Contactpersoon voor boeken in een vrijwilligersproject – Arleta Kowalewska, co-directeur van Hippos: arleta.kow@gmail.com

Uitrusting: persoonlijke waterfles, lange broek, laarzen.

Geschikt als familieplezier: Nee

GALILEE: BETH SHE’ARIM 

Wanneer: 25 augustus tot 19 september, zondag-donderdag. Het dagelijkse werk begint om 6.00 uur AM; ontbijt op de site is om 9.00 uur AM en een kortere pauze om 11.30 uur AM. Om 13:00 uur P.M. Om 13:00 uur P.M. wordt er aardewerk en gewassen en om 14.30 uur P.M. wordt er geluncht  . Middagen en weekends zijn gratis. Optie voor accommodatie in Oranim College.

Wat kan je verwachten te vinden: Beth She’arim is een Joodse stad in Galilea uit de Romeinse en Byzantijnse periode, in de buurt van een Joodse necropolis. Gebouwen, straten, ondergrondse complexen, olijfpers en vele vondsten.

Geschikt als familieplezier: gezinnen zijn welkom, maar het is niet voor jonge kinderen.

Who to contact to book place in volunteer project – Rona Evyasaf, rona.evyasaf@gmail.com

Uitrusting: Het werk vereist verschillende niveaus van fysieke inspanning, nieuwsgierigheid en motivatie voor hard werken en avontuur. Werk omvat graven, verschuiven van vuil, wassen van aardewerk en sorteren van vondsten. Breng hoed, water, comfortabele werkschoenen.

Lees hier voor meer plekken in Israel.