Deze 10 plekken moet u zeker zien als u Yad Vashem gaat bezoeken

Als u Israel gaat bezoeken mag Yad Vashem niet ontbreken op uw lijstje van plekken die u wilt bezoeken. Beschouwd als “a national treasure” door de Associated Press, en gerangschikt als een van de topmusea ter wereld door TripAdvisor, is Yad Vashem – het World Holocaust Remembrance Centre – een must-see voor elke bezoeker van Jeruzalem. Gelegen op de Mount of Remembrance van Jeruzalem, omvat de 45 hectare grote campus musea, monumenten, gedenktekens, tuinen en sculpturen. Een bezoek aan Yad Vashem biedt zinvolle en dynamische herdenkingen van de Holocaust en de zes miljoen Joodse slachtoffers.

Deze 10 essentiële plekken moet u zeker zien tijdens uw bezoek aan Yad Vashem.

1. Het Holocaust History Museum

Hall of Names Lior Mizrachi, courtesy of Yad Vashem

Het grootste museum in zijn soort in de wereld, toont het verhaal van de Holocaust vanuit een Joods perspectief,met individuele verhalen die het zich ontvouwende historische verhaal benadrukken. Door het gebruik van artefacten, getuigenissen, archiefbeelden en meer, opent het museum een ​​venster zowel op de Joodse wereld die vóór de Holocaust bestond als op de verwoesting die het veroorzaakte. Aan het einde van het museum is de monumentale Namenhal, een koepelvormige ruimte die majestueus naar het plafond stijgt, waar de afbeeldingen van 600 mannen, vrouwen en kinderen, die de 6 miljoen Joden vermoordden in de Shoah, worden herdacht. Deze afbeeldingen worden weerspiegeld in een plas water die in de bodem is gegraven. Rond de plas met water bevinden zich bindmiddelen met Pages of Testimony waarin de namen zijn vastgelegd van de 4.700.0

 

00 miljoen mannen, vrouwen en kinderen die Yad Vashem in zeven decennia heeft verzameld.

2. The Children’s Memorial

Childrens Memorial Yossi Ben David, courtesy of Yad Vashem

Dit unieke monument, uitgehold uit een ondergrondse grot, is een eerbetoon aan de 1,5 miljoen Joodse kinderen die tijdens de Holocaust zijn vermoord. Vijf herdenkingskaarsen worden oneindig weergegeven in een donkere en sombere ruimte, waardoor de indruk van miljoenen sterren wordt gewekt schijnen in het uitspansel, terwijl namen van vermoorde kinderen, hun leeftijden en landen van herkomst hauntingly worden gereciteerd op de achtergrond.

3. The Avenue of the Righteous Among the Nations

Avenue of The Righteous Among the Nations Noam Chen, courtesy of Yad Vashem

Ongeveer 2.000 bomen zijn geplant in en rond Yad Vashem, ter ere van moedige niet-Joden die hun leven riskeerden om Joden te redden tijdens de Holocaust. Platen grenzend aan elke boom registreren de namen van degenen die worden geëerd samen met hun land van verblijf tijdens de oorlog.

4. “Flashes of Memory: Photography during the Holocaust”

 Isaac Harari, courtesy of Yad Vashem

Nieuw in het Exhibitions Pavilion, dit display presenteert een kritisch verslag van foto’s en films gemaakt tijdens de Holocaust door Joodse fotografen, Duitse fotografen en leden van de geallieerde troepen tijdens de bevrijding.

5. “They Say There Is a Land: Longings for Eretz Israel during the Holocaust” 

They Say there is a Land Courtesy of Yad Vashem

 

 

Tijdens de tweeduizend jaar ballingschap vanuit hun voorouderlijk thuisland, drukte het Joodse volk zijn verlangen uit naar Eretz Israel, het Land van Israël. Kunstwerken, artefacten, dagboeken, brieven en getuigenissen uit de periode van de Holocaust markeren hun hoop en dromen om terug te keren naar Zion.De tentoonstelling beslaat de jaren 1933-1948 – van de opkomst van de Nazi-partij tot de macht in Duitsland, door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en de vernietiging van Europese en Noord-Afrikaanse Joden, en tot het einde van de oorlog en de oprichting van de staat Israël.

6. The Museum of Holocaust Art

Lior Mizrachi, courtesy of Yad Vashem

Het museum toont ‘s werelds grootste kunstcollectie die tijdens de Holocaust werd gecreëerd en waarin artistiek streven bijna onmogelijk was. In de getto’s, in de kampen en in de schuilplaatsen, onder de meest ongunstige omstandigheden, gebruikten kunstenaars hun instrumenten als instrumenten van verzet en expressie. Deze werken vertegenwoordigen een levend getuigenis van de Holocaust, evenals een verklaring van de ontembare menselijke geest van de slachtoffers die weigerden zich over te geven. Ongeveer 120 kunstwerken zijn momenteel te zien.

7. The Synagogue

Synagogue Yossi Ben David, courtesy of Yad Vashem

De Yad Vashem-synagoge dient als gedenkteken voor de verwoeste plaatsen van aanbidding van Europese Joden. Het is een getuigenis van het onverwoestbare geloof, de rijke spirituele wereld van Europese Jodendom en de buitengewone wil van het Joodse volk om te overleven, te herinneren en te herbouwen. Eenendertig verschillende items zijn te zien in de Yad Vashem-synagoge, waaronder vier Torah Arken en verschillende andere Judaïca uit heel Europa.

8. The Valley of the Communities 

 Yossi Ben David, courtesy of Yad Vashem

De Vallei van de Gemeenschappen is een enorm monument van 2,5 hectare dat is uitgegraven in natuurlijke gesteenten. De namen van 5000 gemeenschappen zijn gegraveerd op de stenen muren, waarbij elke naam verwijst naar een Joodse gemeenschap die honderden jaren bestond, voor de inwoners was hun gemeenschap de hele wereld. Tegenwoordig is er in veel gevallen niets anders over dan de naam. De namen van de gemeenschappen zijn gegraveerd op de 107 muren die ruwweg overeenkomt met de geografische indeling van de kaart van Europa en Noord-Afrika.

9. Cattle Car – The Memorial to the Deportees

 Noam Chen, courtesy of Yad Vashem

Dit monument werd in Yad Vashem opgericht als een monument voor de miljoenen joden die op veewagens werden gehesen en van overal in Europa naar de vernietigingskampen werden vervoerd. Een originele Duitse veewagen die door de Poolse autoriteiten aan Yad Vashem is gegeven, staat in het centrum van de herdenkingsplaats. Op de aangrenzende muur staat de ontroerende getuigenis van de overlevende Avraham Krzepicki.

10. Hall of Remembrance

Yossi Ben David, courtesy of Yad Vashem

The Hall of Remembrance was de eerste herdenkingsplaats die op de berg der herinnering werd gevestigd. Gegraveerd op de mozaïekvloer zijn de namen van 22 van de meest beruchte nazi-moordsites, symbolisch voor de honderden vernietigings- en concentratiekampen, doorgangskampen en moordlocaties die in heel Europa bestonden. Het middelpunt van de Herdenkingshal is de Eeuwige Vlam die de Hal continu verlicht. Er het staat een crypte met daarin de as van slachtoffers van de Holocaust, die vanuit de vernietigingskampen naar Israël zijn gebracht.

Als het levende gedenkteken van het Joodse volk voor de Holocaust, beschermt Yad Vashem de herinnering aan het verleden en verbindt toekomstige generaties met deze donkerste hoofdstukken van onze gedeelde geschiedenis.

De toegang tot Yad Vashem is gratis. Iedere vrijdag om 10.00 uur zijn er inlooprondleidingen . Kosten, slechts 32 NIS (€8)

Advertentie (4)