Het is ook in Nederland warm: Vier drankjes met wat Israelische vindingrijkheid

Ook in Nederland slaat de zomer toe en komen er Israelische temperaturen voor. Het verlangen naar een koel drankje neemt toe. Voedseltechnologie is momenteel een populaire markt. En binnen dit gebied van innovatie is de drankmarkt geen uitzondering.

NoCamels maakte een selectie van vier drankjes met wat Israelische vindingrijkheid die u het hoofd doen koel houden.

O. Wijn, alcoholvrij wijn met een smaakje water

 

Als u op zoek bent naar een alcoholvrij glas Chardonnay of Cabernet Sauvignon met een wijnmaak, dan kan het wijnwaterbedrijf O.Vine uit Rosh Pina, u daarbij helpen. Op smaak gebracht water is een go-to in de hete maanden. O. Wijn Essence Water maakt gebruik van upcycled wijndruivenresidu in zijn twee nieuwe dranken. Ze krijgen hun officiële release tijdens de Summer Fancy Food Show op 23 en 25 juni in New York.

Better juice met minder suiker

Better Juice, uit Ashdod, verstoort de sap markt met zijn innovatieve oplossing die suiker (sucrose, glucose en fructose) in alle soorten vruchtensap vermindert. Een glas vruchtensap klinkt misschien heerlijk op een zomerdag, maar gemiddeld bevat elk glas 10-12 procent suiker. Better Juice zegt dat zijn biotech-oplossing die de moleculaire structuur van monosacchariden (“eenvoudige suikers”) en disacchariden (dubbele suikers of bivoses) verandert,  laat de suiker slinken of zelfs geheel elimineert in industrieel gemaakte sappen.

WakeUp met op planten gebaseerde alertheid

Energiedranken hebben een slechte reputatie vanwege hun hoge aantal suiker en cafeïne. Dat is de reden waarom InnoBev, een kleine Israëlische outfit, een andere methode ontwikkelde en patenteerde om een ​​”ontwakingseffect” te bieden met zijn op planten gebaseerde formule voor alertheid. De WakeUp-formule is gebaseerd op natuurlijke gestandaardiseerde extracten van guarana, ginkgo biloba, vlierbessen en een unieke appelsuiker. Klinische onderzoeken hebben aangetoond dat deze niet-cafeïnehoudende drank kan helpen vermoeidheid tegen te gaan en het circadiane ritme van het lichaam in balans te houden.

Op smaak gebracht water met eiwitten

Amai Proteins werkt samen met PepsiCo (dat eigenaar is van SodaStream) om zijn designer-eiwit toe te voegen in plaats van suikers in de SodaStream-siropen. Het Israëlische biotechbedrijf is een van een groeiend aantal bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie die suikervervangers willen ontwikkelen.