“Tragic Tel Aviv” een tocht langs plekken waar terreuraanslagen hebben plaatsgevonden

Yakov Levi , een reisgids in Tel Aviv is vastbesloten om de herinneringen aan terreuraanslagen in de stad te bewaren met zijn nieuwe ” Tragic Tel Aviv toer”., rondleidingen langs plekken waar grote terreuraanslagen hebben plaatsgevonden.

“Ik heb hier gewoond in de jaren negentig, toen verschillende van deze terreuraanvallen plaatsvonden,” vertelt Levi aan Ynet“Ik was getuige van sommige van deze aanvallen en dat is een deel van ons leven hier, we moeten dat niet negeren of vergeten.”

“De tours zijn voor een paar mensen tegelijk, ik geef ze een persoonlijke rondleiding, soms komen ze gewoon uit nieuwsgierigheid en soms omdat ze echt willen weten wat er hier is gebeurd,” zegt hij.

Levi zegt dat hij het idee ongeveer zes maanden geleden heeft bedacht en nadat hij zijn onderzoek had gedaan, begon hij zijn rondleidingen dit voorjaar aan te bieden.

Mensen die de rondleidingen niet hebben bijgewoond, hebben me aangevallen, me beledigd en mijn folders verscheurd ,allemaal omdat ze geloofden dat ik de herinnering aan de slachtoffers bespotte of het terrorisme misbruikte voor financieel gewin,” zegt Levi. “Maar degenen die de tour hebben gedaan, waarderen het feit dat ik de herinneringen levend houd en de slachtoffers eerbiedig.”

Levi benadrukt dat de rondleidingen gratis zijn.

Advertentie (4)