Duizenden mensen uit heel Israel kwamen op condoleance bezoek bij president Rivlin en zijn familie

Afgelopen vrijdag was de tweede dag van rouw voor president en zijn familie. Vanwege Shavuot is er daarna geen shiva meer .

Uit heel Israel zijn mensen jl donderdag en vrijdag naar de presidentiële ambtswoning gekomen om hun rouw beklag te doen en de president en zijn familie hun steun te betuigen. Dit toonde eens te meer wat voor bijzonder land Israel is. Niet alleen het feit dat de deuren van de presidentiële woning voor iedereen op stonden, maar dat heel Israel in rouw met de president verenigd was.

Vanzelfsprekend waren er de politici , hoge militairen, ambassadeurs , maar overweldigend was voor president Rivlin de bezoeken die 4.000 Israelische  burgers kwamen brengen. Mensen die de moeite namen om vanuit heel Israel naar Jeruzalem te komen.

Mensen van alle leeftijden, oud, jong, rijk en arm, vertegenwoordigers van de vele religieuze groepen in Israel, artiesten, het toont eens te meer hoe enorm populair president Rivlin is en hoe zijn overleden vrouw Nechama, wordt gemist.

In een verklaring zei de president dat hij en zijn familie overweldigd waren  door de grote liefde en warmte aan hem en zijn vrouw betoond tijdens de ziekte van Nechama en de enorme warmte van zoveel mensen die hij en zijn familie ontving na haar overlijden .De president en zijn familie bedanken het hele Beit Yisrael, ( Huis Israel) het volk van Israël en het joodse volk, met heel hun hart.

Advertentie (4)