VIDEO. 5e generatie SPIKE raket van Rafael Advanced Defense Systems met succes gedemonstreerd

Rafael Advanced Defense Systems uit Israel heeft met succes de 5e generatie SPIKE raket gedemonstreerd, tijdens een bijeenkomst in Slovakije van de SPIKE club,  landen die deze Israelische raket gebruiken, meldt de Jerusalem Post.

De SPIKE nauwkeurige elektro-optische raket en is zeker de meest nauwkeurige raket tegen gepantserde en andere doelen op langere afstand en wordt gebruikt door 31 landen over de hele wereld, waarvan 18 leden van de Europese Unie en de NAVO.

Volgens Rafael lanceerde het Sloveense leger twee Spike-raketten, zowel van een draagbare lanceerinstallatie als ook van een, in Israel geproduceerd  OSHKOSH JLTV-voertuig, dat was geïntegreerd met RAFAEL’s Mini MLS afstandsbediende wapenstation (RCWS), wat een SPIKE raketwerper bevat.

De twee SPIKE-raketten raakten beide hun doelwit, een statische gevechtstank op een afstand van 2,3 kilometer – precies zowel in infrarood- als in dag modus, zoals in onderstaande video is te zien.

Advertentie (4)