Israëlisch bedrijf Eviation onthult ‘swerelds eerste elektrisch vliegtuig tijdens Paris Air Show


Israëlische start Eviation heeft het eerste volledig elektrische vliegtuig ter wereld,genaamd Alice,  onthuld tijdens de Paris Air Show. Eviation heeft ook de eerste deal getekend voor een optie om de Amerikaanse regionale luchtvaartmaatschappij Cape Air een ‘dubbelcijferig’ aantal vliegtuigen te leveren. Het vliegtuig, Alice genaamd, kan maximaal negen passagiers vervoeren en heeft een bereik van maximaal 1.046 km en een kruissnelheid van 444 km / u meldt Globes.

“Onze Alice, die tegen een fractie van de kosten van conventionele jetliners werkt, herdefinieert hoe mensen regionaal reizen en zal een nieuw tijdperk van vliegen inluiden dat stiller, schoner en kosten efficiënter is”, zei Evitation CEO Omer Bar-Yohay .

De oprichter en CEO van Cape Air, Dan Wolf, zei: “We zien enorme kansen om de milieu-impact van onze activiteiten te verminderen.” Het vliegtuig is ontworpen voor kortere forenzenvluchten en kost ongeveer $ 4 miljoen, veel goedkoper dan conventionele jet-aangedreven vliegtuigen. Het vliegtuig heeft drie MagniX-motoren, die 900 killowatt vermogen kunnen produceren.

 

Advertentie (4)