Beauty-app uit Israel controleert je gezicht- en make-up verzameling en geeft advies

Start up Mirrori uit Haifa  ontwikkelt een op AI-gebaseerde assistent die gebruikers leert hoe ze make-up moeten dragen, aangepast aan hun gelaatstrekken en cosmetica die ze bezitten.

Hoe vaak gebeurt dit? Je loopt een warenhuis binnen en bij het passeren van de make-up balies word je aangetrokken om te stoppen en jezelf te laten te laten ompraten door de verkoopassistenten die hun producten willen demonstreren. Na hun deskundige adviezen, loop je weg en voel je je glamoureus, met een zak vol nieuwe goodies en een duidelijk lichtere portemonnee – maar als je thuiskomt, merk je dat je de nieuwe look helemaal niets voor je is.

Dat gebeurde met Mira Awwad-Khreish, een 32-jarige ondernemer die er altijd van hield om make-up te dragen maar “die het noot redde ” om te gebruiken met wat ze in de verleiding had gekocht.

“Het is cruciaal om te weten hoe je de producten moet gebruiken, omdat je ze anders gewoon niet gebruikt”, zei Awwad-Khreish, afkomstig uit Nazareth in een interview met de Times of Israel.

Dat is hoe ze het idee kreeg om Mirrori, een startup , op te richten, die een op kunstmatige intelligentie gebaseerde schoonheidsassistent ontwikkelt die op smartphones persoonlijk advies en tutorials voor gebruikers biedt op basis van hun gelaatstrekken en het gebruik van hun eigen schoonheidsproducten.

Om haar gebrek aan expertise te overwinnen, volgde Awwad-Khreish anderhalf jaar geleden een workshop make-up training.” Ik besteedde anderhalf uur om te leren slechts één blik te krijgen en in het proces kocht ik 15 nieuwe producten die me NIS 2000 ($ 555) kosten”, zei ze lachend. “Ik besefte dat dat een verspilling was en ik voelde dat er een onvervulde behoefte was in de markt.”

“We willen vrouwen helpen om op een slimmere manier schoonheid te consumeren,” zei ze, “door een persoonlijke assistent te maken die haar helpt haar er goed uit te laten zien met de make-up die ze al thuis heeft. ”

Omdat ze zelf geen achtergrond in make up en high tech heeft kwam ze uit bij Yarin Shahaf, die een school in Tel Aviv heeft die duizenden professionals leert hoe ze make-up op klanten kunnen toepassen.  Daarna vond ze een technische partner en werkte samen met Matan Sela, die een doctoraat in computerwetenschappen heeft van het Technion-Israel Institute of Technology en is gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie en computervisie, gezichtsherkenning, en 3D reconstructie van gezichten. Hij trad toe tot het team als mede-oprichter en chief technology officer.

Om Mirrori te gebruiken, nemen gebruikers een selfie, delen ze hun bestaande schoonheidscollectie en kiezen ze hun gewenste uiterlijk van de door de assistent aan hen verschafte looks.  Mirrori haalt de gezichtseigenschappen van de gebruiker uit de selfie en identificeert de schoonheidsinventaris van de gebruiker. Vervolgens genereert het advies op maat en stap-voor-stap tutorials om het uiterlijk te verbeteren.

Concurrerende bedrijven doen misschien soortgelijke dingen, zegt Awwad-Khreish, maar ze mikken niet op dezelfde behoefte.

Lees hier het hele verhaal.

Advertentie (4)