4th of July-viering: Kijk hier LIVE mee naar de festiviteiten van de Amerikaanse ambassade in Israel

Voor het eerst in de geschiedenis vindt de grote 4th of July-feest van de Amerikaanse ambassade in Israel vanavond plaats in Jeruzalem. Dat is de viering ter gelegenheid van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag.

Hoewel de Amerikaanse president Donald Trump Jeruzalem officieel erkende als hoofdstad van Israël in december 2017, vond het evenement van vorig jaar plaats in Airport City, buiten Tel Aviv, meldt de Times Of Israel.

Het feit dat de viering dit jaar in Jeruzalem zal plaatsvinden, kan te maken hebben met een expliciet verzoek van premier Benjamin Netanyahu tijdens de viering van 2018.

In een video die de Amerikaanse ambassade deze week op Facebook heeft geplaatst, eet de Amerikaanse ambassadeur David Friedman en zijn vrouw Tammy popcorn terwijl ze een filmpje bekijken van het laatste feest op de Onafhankelijkheidsdag van de ambassade.

In de clip is Netanyahu te zien die Trump bedankt voor het verplaatsen van de ambassade naar Jeruzalem eerder dat jaar. “David, ik heb een bericht voor je. Ik heb één verzoek: volgend jaar in Jeruzalem”, zegt Netanyahu in de clip, waarin hij de Amerikaanse gezant toespreekt.

Kijkend naar de clip vanuit zijn fauteuil, zegt Friedman tegen zijn vrouw dat Netanyahu gelijk had. Vervolgens stemt het paar ermee in om het feest van dit jaar te houden in het Internationale Conferentiecentrum van Jeruzalem.

Zoals hij dat elk jaar doet, zal premier Netanyahu ook vanavond een toespraak houden tijdens het evenement.

Advertentie (4)