Video. Een trip naar de Banias watervallen

Het is één van mijn favoriete plekken in Israel, de watervallen in de Banias in noord Israel. Het geeft je het gevoel dat je een tropisch regenwoud loopt, door o.a. de hoge vochtigheidsgraat. Er is ook zoveel moois te zien lopend langs de verschillende watervallen en kleine meertjes, dat je nooit weet waar het eerst te kijken. Ik kan u dan ook zeker aanraden de Banias tijdens uw bezoek aan Israel te gaan bezoeken.

Daarnaast kent het gebied de overblijfselen van de tempel van de Hellenitische Tempel, uitgehouwen in de rotsen.

Dat ik niet de enige ben die dit gedeelte van Israel prachtig vind blijkt wel uit het feit dat jaarlijks ruim 700.000 naar de Banias gaan om een van de wandelroutes te lopen. Ook ILTV deed dit, zoals blijkt uit onderstaande video.

Advertentie (4)