Er is hoop voor (sommige) patiënten met alvlees kanker door onderzoek van Israelische specialist

Dr.Talia Golan, een Israëlische oncoloog en hoofdonderzoeker van de pancreaskanker Olaparib Ongoing (POLO) klinische studie in het Sheba Medical Center, die specifiek werkt met patiënten met gevorderde stadia van alvleesklierkanker, evenals met een BRCA 1 of 2 kiembaanmutatie geeft patienten met deze specifieke vorm van alvleesklier kanker hoop om te overleven, aldus NoCamels.

BRCA1 & 2 zijn tumor onderdrukkende genen, wat betekent dat degenen met de schadelijke mutatie een hoger levenslange risico hebben op het ontwikkelen van kanker. Het gen is voornamelijk gekoppeld aan borst- en eierstokkanker, maar verschillende studies noemen alvleesklierkanker de op twee na meest voorkomende kanker die met deze mutaties is geassocieerd. Van de patiënten met alvleesklierkanker, heeft slechts vier tot zeven procent deze genen variatie, dus het klinische testteam van Dr. Golan zocht deelnemers uit de hele wereld.

De studie van Dr. Golan, in samenwerking met Astrazeneca en MSD (Merck), twee van ‘s werelds grootste biofarmaceutische bedrijven, maakt gebruik van een PARP-remmer genaamd Lynparza ™, de handelsnaam voor het generieke chemotherapie-medicijn olaparib. Het medicijn blokkeert de productie van Poly ADP-ribose Polymerase (PARP), een eiwit dat DNA in tumorcellen repareert.

De studie, die in juni voor het eerst werd gepubliceerd in het New England Journal of Medicine, legt uit: “PARP-remmers veroorzaken een opeenstapeling van DNA-schade en tumor-celdood. Er is aangetoond dat de PARP-remmer olaparib klinische werkzaamheid heeft bij patiënten met een KVCA-mutatie en eierstok- of borstkanker.

De resultaten van de Fase III gerandomiseerde, dubbelblinde studie met een placebo-controlegroep laten zien dat, in essentie, het medicamenteuze behandelingsschema de progressie van de ziekte blokkeert. Van de 3.315 patiënten die een screening hebben ondergaan, voldeden 154 aan de onderzoekscriteria die moesten worden toegewezen aan een onderzoeksinterventie, dus kregen 92 de behandeling en 62 kregen de placebo.

“Ik had altijd het gevoel dat dit het resultaat zou zijn”, legt Dr. Golan uit in een video van het Sheba Medical Center: “Ik zit in de loopgraven, ik ben bij de patiënten, dus ik was er bijna zeker van dat dit een positieve studie zou worden, gewoon gebaseerd op maar gebaseerd op de waarnemingen die ik het afgelopen decennium heb gedaan … Voor het veld is dit een groot ding. Dit is de eerste fase drie biomarker-geselecteerde studie die positieve resultaten te zien gaf in de behandeling van pancreaskanker. ”

De behandeling van Dr. Golan is een doorbraak voor precisiegeneeskunde in kankeronderzoek en werkt meer als een slot en sleutel om deze symbolische ‘deur’ te openen.

Lees hier het hele artikel. en kijk de video hieronder.

Advertentie (4)