Een Nederlandse fietsverkoper in Tel Aviv

Wim Middelbos (rechts) met een klant

Nederlanders en fietsen zijn onlosmakend met elkaar verbonden. Waar ook ter wereld, je komt altijd wel een Nederlander op de fiets tegen. Zo ook in Tel Aviv.

Wim Middelbos uit Hoogeveen, die sinds 2009 in Israël woont, maakte na jaren werkzaam te zijn geweest in de hightech wereld de overstap naar de fietsbranche.

“Ik had genoeg van de snelle hightech wereld. Fietsen is altijd mijn passie geweest, meer dan bij een gemiddelde Nederlander, en via via kwam ik in contact met de eigenaar van Starbikes in Tel Aviv“, zei hij tegen Joanna Nihom die hem voor Christenen voor Israel interviewde. “Hij wilde er wel zo’n fanatieke Nederlander bij. We werken nu al drie jaar samen. Ik ben hoofd technische dienst. We verhuren en verkopen fietsen.”

“Onze winkel ligt aan het noordelijk gedeelte van het HaYarkon park. Voor mensen die fietsen huren is dat reuze handig, die kunnen zo het park in fietsen. We verkopen en verhuren onder andere mountainbikes, racefietsen, citybikes en single speed bikes. Voor de verhuur hebben we zo’n vijftig fietsen.”

“Verder verkopen we alles wat met een fiets te maken heeft, zoals helmen, zadels, sloten, fietslichten, wielen, banden, derailleurs, pedalen, tandwielen en remmen. In onze winkel is een koffie- en bier bar met broodjes en allerlei snacks. Iedereen is welkom, maar het leukst vind ik als er Nederlanders binnenlopen. Jullie zijn van harte welkom.”

Adres: Starbikes, Ramat ha’chayal, Tel Aviv naast HaYarkon park
Zondag tot en met maandag open van 08:30 tot 19:00 en op vrijdag en zaterdag van 08:30 tot 16:00.
Website: starbikes.co.il

Advertentie (4)