Grote terreuraanval bij grens met Gaza voorkomen

foto IDF

Zaterdagochtend in alle vroegte hebben troepen van de IDF een grote terreuraanval bij de grens met Gaza voorkomen. Troepen doodden vier Palestijnen die probeerden vanuit de Gazastrook Israël binnen te dringen -gewapend met AK-47 geweren, raketgranaten, handgranaten, jachtmessen en boutensnijders.

Foto: IDF

Het leger zei in een verklaring dat het incident zaterdagochtend om 4.00 uur begon, toen troepen vier mannen aan de Gaza kant van de grens zagen die op weg waren naar het grenshek vanuit de richting van Khan Younis in het zuiden van Gaza.

Foto: IDF

Nadat de Gazanen het hek hadden opengeknipt gooide een van hen een handgranaat naar de Israelische soldaten. Deze schoten terug waarbij alle vier terroristen werden gedood.

Volgens het leger waren de vier gekleed in militaire uniformen. Hamas heeft inmiddels laten weten geen opdracht voor deze aanval te hebben gegeven en dat de vier op eigen houtje werkten.