Moordenaars van Dvir Sorek gepakt

Eén van de terroristen. Foto: IDF

UPDATE 11 augustus.

De vader van Dvir Sorek heeft een verklaring doen uitgaan n.a.v. van de arrestatie van de moordenaars van zijn zoon.

“We zijn de veiligheidstroepen dankbaar voor hun snelle actie bij het vinden en oppakken van de terroristen, hoewel we teleurgesteld zijn dat ze levend gevangen zijn genomen. We zijn blij dat Dvir, moge god zijn bloed wreken, de gezichten van zijn moordenaars niet heeft gezien, en we zullen proberen ze ook niet te zien, niet nu en niet in de rechtbank”.

Hij voegde eraan toe dat de familie de Israëlische veiligheidstroepen ondersteunt bij het “moeilijke werk” van het voorkomen en dwarsbomen van toekomstige terreuraanslagen.

De IDF heeft zaterdagavond bekend gemaakt twee Palestijnse verdachten van de moord met terroristisch motief op IDF-corporal Dvir Sorek te hebben opgepakt. Sorek werd afgelopen donderdagochtend vroeg dood gestoken vlakbij Migdal Oz.

Foto: IDF

De twee werden geïdentificeerd als de 24-jarige Nazir Saleh Khalil Atafra, Hamas-activist uit het dorp Beit Kahal op de Westelijke Jordaanoever die niet eerder was gearresteerd. De tweede verdachte is de 30-jarige Qasem Araf Khalil Aafra, ook uit Beit Kahal, die eveneens niet eerder was gearresteerd.

Volgens berichten in de Palestijnse media, werden eerder zaterdagochtend drie Palestijnse mannen en een vrouw gearresteerd door Israëlische veiligheidstroepen op verdenking van betrokkenheid bij de moord met terroristisch motief. Volgens rapporten werd ook de auto van een verdachte in beslag genomen.

De arrestaties komen na een eerste arrestatie op vrijdagochtend, waarbij een 29-jarige verdachte uit het Palestijnse dorp Beit Fajjar, nabij Migdal Oz, werd opgepakt en verhoord.

Een grote rel met 100 Palestijnen brak uit tijdens de arrestaties wat er toe leidde dat de oproerpolitie werd ingezet.