Magen David Adom traint joodse, christelijke en islamitische Amerikanen hoe om te gaan met massa slachtoffers

Foto: MDA

De nationale medische noodhulpdienst van Israël Magen David Adom, heeft helaas veel ervaring opgedaan in het omgaan met massa slachtoffers. De organisatie gebruikt nu zijn expertise om in het buitenland vrijwilligers te trainen.

MDA-teams hebben de afgelopen 18 maanden meer dan 3.000 mensen opgeleid in 15 landen, waaronder Canada, Australië, Griekenland en Zwitserland. Het project heeft tot doel de kennis en ervaring van Magen David Adom in gemeenschappen over de hele wereld te delen en hun leden te voorzien van hulpmiddelen voor het omgaan met noodsituaties.

Nu is Magen David Adom ook actief in Amerika. Onlangs hebben ze 150 Amerikanen uit joodse, moslim- en christelijke gemeenschappen opgeleid hoe ze de zeven principes konden gebruiken om levens te redden in massa slachtofferscenario’s, zoals terreuraanslagen.

“Het doel van het project is om leden van de gemeenschappen te trainen in de eerste kritieke momenten hoe ze moeten omgaan met een gebeurtenis met meerdere slachtoffers. We leren het publiek wat te doen tot de noodteams aankomen en hoe ze de noodteams kunnen helpen bij hun aankomst”, legt MDA adjunct-directeur-generaal Dr. Eli Jaffe uit.

“Bij Magen David Adom redden we elke dag levens in het hele land, en de tevredenheid is elke keer enorm. Het is bijzonder om te zien hoe we, dankzij de unieke ervaring die artsen en paramedici van Magen David Adom hebben opgedaan, invloed kunnen uitoefenen op en bijdragen aan het redden van levens in vele landen en continenten over de hele wereld, en nu ook in de Verenigde Staten”.