Israelische verpleegster wint 6 medailles tijdens de European Masters Games

Ruthy Weiner. Foto Janglo

De eerste hulp afdeling van het Galilee Medical Center ging uit zijn dak toen een van de hoofdverpleegsters, Ruthy Weiner, terugkwam van de European Masters Games in Turijn, met maar liefst 6 medailles.

Ruthy Weiner, womn op het onderdeel zwemmen in de leeftijdscategorie 40-44, vier gouden medailles, een zilveren en een bronzen. Ze brak ook het Israëlische record voor haar leeftijdsgroep in de 100-meter vlinderslag.

De European Master Games worden net zoals de Olympische Spelen om de vier jaar gehouden voor atleten die ouder dan 25 jaar zijn. Er zijn 27 verschillende sporten waarin sporters kunnen deelnemen.

Tijdens de EMG van 2015 won Weiner twee gouden medailles en een zilveren medaille. In de Masters Olympics van 2013 won ze een gouden medaille in de 100 mtr en 200 mtr vlinderslag en een bronzen medaille in de 50 mtr vlinderslag.

“Enerzijds verbaasde mijn prestatie me”, zegt Weiner. “Anderzijds train ik regelmatig bij de Maccabi Nahariya Swim Association en ontvang ik ook veel ondersteuning vanuit huis en op het werk in het Galilee Medical Center, dus alle voorwaarden waren aanwezig om te slagen.”

De kampioenzwemmer merkte op: “Alles moet verbinding maken in enkele tientallen seconden van scherpe concentratie, inspanning en excellentie met veel druk rondom en het voelt geweldig dat ik het kon doen.”

Weiner was de voormalig kampioen van Israël in de vlinderslag en in freestyle langeafstands zee zwemmen. De afgelopen 15 jaar werkt ze op de eerste hulp van het Galilee Medical Center.

Advertentie (4)