Ruimtegebrek: Jeruzalem gaat haar doden in ondergrondse tunnels begraven (VIDEO)

Har Hamenuhot . Screenshot YouTube

Land is schaars in Israel. Joodse en islamitische begrafenisgewoonten vereisen echter dat de doden in de grond worden opgenomen en dat crematie is verboden. Tel Aviv en andere steeds drukkere metropolen hebben verticale begraafplaatsen omarmd om tegemoet te komen aan de groeiende vraag, maar nu zoekt Israël naar oplossingen onder de grond.

De grootste begraafplaats van Jeruzalem, Har Hamenuhot, gelegen op een heuvel bij de ingang van Jeruzalem raakt vol. Het telt nu 250.000 graven, zodat men naar alternatieve mogelijkheden is gaan kijken. En die ook heeft gevonden.

Har Hamenuhot , Screenshot YouTube

Er zijn tunnels in de berg gegraven met een tale lengte van 1,5 km die plaats bieden aan 23.000 graven. De eerste ondergrondse tunnel wordt in oktober geopend en biedt plaats aan 8.000 graven.

Zelfs in de laaiende zomerhitte behouden de labyrintische gewelven hun constante temperatuur het hele jaar door van 23 graden.

In de wanden van de tunnel zullen veertien lagen met graven worden geplaatst en een straal van 50 meter zullen liften komen om de wereld boven met de wereld beneden te verbinden

De kalkstenen wanden hebben boven elkaar vier rijen met graven die lijken op kleine Japanse capsulehotels. Reusachtige vlam getinte polyhedron verlichtingsarmaturen ontworpen door de Duitse kunstenaar Yvelle Gabriel hangen op kruispunten boven de paden diep in de berg.

<em>Har Hamenuhot , Screenshot YouTube</em>

Het hele project kost naar schatting $ 50 miljoen en het duurde iets meer dan drie jaar om te bouwen. Doordat de tunnels slechts 5% van het totale ondergrondse gebied van de berg beslaan zijn er nog royale mogelijkheden om in de toekomst meer tunnels met graven te maken.

Het idee voor het maken van tunnels met graven kwam van de oude begraafplaats Beit She’arim, in gebruik tussen de tweede en vierde eeuw en door Verenigde Naties erkend als werelderfgoed.

Advertentie (4)