President Rivlin heeft Nancy Pelosi gebeld

foto GPO

President Reuven Rivlin heeft House Speaker Nancy Pelosi gebeld, en haar gezegd dat dat Israël niet echt vrienden wil zijn met één partij ten koste van de andere partij.

De verklaring van de President’s Residence zegt dat de oproep van Rivlin “tegen de achtergrond van recente gebeurtenissen” komt. Hij vertelt Pelosi: “De relatie tussen de staat Israël en de Verenigde Staten is een schakel tussen volkeren, die steunt op historische banden, diepe en sterke vriendschappen en gedeelde waarden die niet afhankelijk zijn van de relatie met één bepaalde partij. ”

De twee bespraken de ‘recente opeenvolging van gebeurtenissen’, voegt de verklaring eraan toe, blijkbaar een verwijzing naar het verbod van de regering van Netanyahu op vertegenwoordigers Rashida Tlaib en Ilhan Omar, of mogelijk de laatste tweet van president Donald Trump die suggereert dat Joden die over Democraten stemmen ‘ontrouw’ zijn aan Israël – er zijn de afgelopen dagen tal van dergelijke evenementen om uit te kiezen.

“Ik wil u bedanken voor uw onvoorwaardelijke toewijding aan de betrekkingen tussen de VS en Israël en voor het zijn van een echte vriend”, zegt de president. Rivlin citeerde zelfs president John Kennedy: “Vriendschap met Israël is geen partijdige kwestie. Het is een nationale verplichting. ”

“We moeten de staat Israël boven partijdige politieke geschillen houden en alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat de ondersteuning van Israël geen partij politieke kwestie wordt. De verkiezingen die we allebei houden geven de wil van onze burgers aan. We zijn het eens met de mening van sommigen, we spreken ons uit tegen de mening van anderen, maar we respecteren de wensen van elk van onze volkeren, ”voegt Rivlin toe.