Israëlische studenten ernstig mishandeld in Warschau door groep Arabieren

Yotam Kashpizky na te zijn geslagen in een naar verluidt nationalistisch gemotiveerde aanval in Polen op 8 september 2019. (Facebook)

Verschillende Israëlische studenten die in Warschau voor een semester studeren, zijn in de vroege uren van zaterdagochtend gewelddadig aangevallen in de Poolse hoofdstad.

Ze zouden zijn aangevallen door een groep Arabische jongeren. Twee studenten werden na de aanval in het ziekenhuis opgenomen.

De broer van één van de slachtoffers plaatste een gedetailleerd rapport over het incident op Facebook, en het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bevestigd dat zij op de hoogte zijn van de aanval. De Israëlische consul in Warschau is met deze zaak bezig.

Volgens Barak Kashpizky kwam zijn broer Yotam een ​​groep vrienden uit het studieprogramma tegen, die werden aangevallen door een groep Arabisch sprekende jongeren, nadat ze zaterdagochtend om 4 uur ‘s nachts een nachtclub in de stad verlieten.

De aanvallers vroegen de groep eerst of ze Israëlisch waren. Toen de studenten bevestigend antwoordden, werden ze aangevallen en vervloekt met zinnen als “f ** k Israel”.

Vervolgens vielen de aanvallers met zwaar geweld aan. Kashpizky had net de plek per taxi verlaten, maar toen hij zag wat er gebeurde, stapte hij uit en haastte zich om zijn broer en zijn vrienden te helpen.

זה יותם אחי התאום. הוא הותקף בוורשה על רק לאומני. יותם הוא סטודנט למשפטים שנסע כחלק ממשלחת של סטודנטים, לסמסטר קיץ…

Geplaatst door Barak Kashpizky op Zondag 8 september 2019

Volgens de Facebook-post van zijn broer Barak sloeg één van de aanvallers Yotam in het gezicht en verloor hij het bewustzijn. Barak speculeerde dat de aanvaller een boksbeugel gebruikte vanwege de ernstige verwondingen die Yotam opliep en het feit dat hij bewusteloos werd geslagen.

Yotam werd naar het ziekenhuis gebracht en behandeld voor een gebroken neus en oogkas. Foto’s die Barak op Facebook van zijn broer plaatste laten zien dat hij een bebloed gezicht, neus heeft, en een opgezwollen oog heeft. Hij komt binnenkort terug naar Israël.

Advertentie (4)