Rel in Israel door video van Netanyahu schreeuwend en tierend tegen minister van communicatie (VIDEO)

In Israel is een rel ontstaan door een gisteravond uitgezonden video waarin een een schreeuwende en tierende Netanyahu is te horen
Kara en Netanyahu. Screenshot

In Israel is een rel ontstaan door een door tv-zender Channel 13 gisteravond uitgezonden video, waarin een schreeuwende en tierende Netanyahu is te horen die eiste dat de minister van communicatie de Cable and Satellite Broadcasting Council, de openbare instantie die toezicht houdt op kabel- en satellietstations in Israël, sluit.

De opname suggereert dat Netanyahu eind 2017 nog steeds nauw betrokken was bij het regelen van zaken bij het ministerie van Communicatie, ondanks het feit dat hij de communicatieportfolio eerder dat jaar had opgegeven, te midden van een lopend strafrechtelijk onderzoek naar zijn vermeende samenspanning met belangrijke media in Israel.

Likud-Knesset leden Miki Zohar en David Bitan zeiden dat het voormalig minister Kara is die de video heeft gelekt “uit wraak dat hij niet op een verkiesbare plek op de Likud lijst is terecht gekomen.”

Anderen, zoals de Likud minister van Justitie, gaan ervan uit dat het een anonieme Likud functionaris zou kunnen zijn die de video heeft gelekt.

Voormalig minister Kara ontkent in alle toonaarden dat hij de video zou hebben gelekt en zegt zelfs bereid te zijn een test aan de leugendetector te doen.

In de opname is Netanyahu te horen die eist dat Kara het rechtse Channel 20 ‘redt’. Nadat Kara zijn inspanningen beschrijft om samen te werken met de toenmalige minister van Justitie Ayelet Shaked, schreeuwt Netanyahu hem toe “ben je het kwijt?”

Kara verloor de steun van de premier voor de voorverkiezingen van de Likud-partij in februari om onduidelijke redenen en slaagde er niet in een voldoende hoge plek op de lijst van de partij te krijgen.