In 2018 zijn er 73 bedrijven opgericht door Israelische universiteiten

Volgens het jaarverslag over 2018 van het Israel Technology Transfer Network hebben Israëlische universiteiten, onderzoeksinstellingen, ziekenhuizen en gezondheidsorganisaties in 2018 74 bedrijven opgericht, 623 nieuwe patenten aangevraagd en vorig jaar 329 nieuwe licentieovereenkomsten gesloten.

De meest actieve sectoren voor Israëlische technologieoverdrachtsactiviteiten waren op het gebied van pharma en biotech, die samen goed waren voor ongeveer 40 procent van de activiteit, volgens het rapport.

De belangrijkste manier waarop deze Israëlische wetenschappelijke ontwikkelingen hun weg naar de markt van technologieën aan industriële spelers was via licentiëring, volgens het rapport.

Het rapport merkt op dat dit laat zien waarom Israel wereldwijd een van de meest gewilde technologie overdracht hubs is, deze gegevens ondersteunen “de positie van Israël als een wereldleider in academisch-industriële samenwerking”.

Opgericht in 2004 is de Israel Tech Transfer Organisation de overkoepelende organisatie voor Israël’s technologie-transferbedrijven die zijn aangesloten bij de universiteiten en onderzoeksinstellingen van het land. In 2018 bestond het netwerk uit 15 aangesloten organisaties – zes ziekenhuizen en gezondheidsorganisaties en negen universiteiten en onderzoeksinstellingen.

Yissum, het bedrijf voor technologieoverdracht van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, is geselecteerd om de grootste internationale conferentie te organiseren voor experts op het gebied van technologieoverdracht en andere professionals.

ITTN zal samen met Yissum medeorganisator zijn van de AUTM ASIA 2019, conferentie, welke zal plaatsvinden in Jeruzalem op 4-7 november en die naar verwacht honderden academici, overheid en industrie-experts van over de hele wereld samen zal brengen die de kritieke kwesties met betrekking tot technologieoverdracht zullen bespreken.