Israëlisch bedrijf redt paus van drone

De Paus in Slowakije. Foto YouTube.

Het in anti-dronetechnologie gespecialiseerde Israëlisch bedrijf D-Fend heeft op 15 september van dit jaar een drone onschadelijk gemaakt tijdens een openbare mis van Paus Franciscus in Slowakije in de aanwezigheid van 60.000 gelovigen.

Volgens The Jerusalem Post waren ook negentig bisschoppen en 500 priesters aanwezig bij de mis. Over het vooral mocht wegens veiligheidsredenen niet eerder worden bericht.

Het Israëlische technologiebedrijf werkte samen met het Slowaakse ministerie van Binnenlandse Zaken om bescherming te bieden tijdens het bezoek van de paus.

Volgens het Israëlische technologiebedrijf werden er verschillende drones in de buurt van het evenement herkend, die volgens de lokale politie geautoriseerd en “vriendelijk” waren. Geautoriseerde drones mogen in het luchtruim vliegen.

Het EnforceAir-product van D-Fend identificeerde echter ook een ongeautoriseerde drone tijdens de mis. De drone werd door EnforceAir overgenomen en teruggestuurd naar zijn oorspronkelijke startpositie, ver weg van de grote menigte.

“De innovatieve oplossing van EnforceAir nam snel en gemakkelijk de controle over van de malafide drone die de potentiële veiligheid van de paus, de menigte en de aanwezige VIP’s bedreigde”, aldus een Slowaakse overheidsfunctionaris.

D-Fend werkte samen met het Slowaakse ministerie van Binnenlandse Zaken om de paus, zijn gevolg en aanwezigen te beschermen tegen de dreiging van malafide drones tijdens meerdere evenementen in Slowakije van 12-15 september, met als hoogtepunt de openluchtmis in Šaštín, de thuisbasis van de Nationaal Mariaheiligdom.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)