Gideon Sa’ar wil getuigenis Yair Netanyahu inzien na beschuldiging van verkrachting

Gideon Sa’ar. Foto Screenshot Twitter

Naar aanleiding van een tv-rapport over de verklaring aan de politie van de zoon van Benjamin Netanyahu, zegt senior Likud Knesset lid dat hij zijn naam gezuiverd wil hebben van de beschuldiging dat hij zijn secretaresse zou hebben verkracht.

Gideon Sa’ar vroeg woensdag aan procureur-generaal Avichai Mandelblit om toegang tot enkele getuigenissen van Yair Netanyahu in een strafzaak tegen zijn vader, de premier, waarin de zoon naar verluidt de politie vertelde dat Sa’ar zijn eigen secretaris had verkracht en vervolgens haar afkocht om te zwijgen, aldus de Times of Israel.

Een advocaat diende namens Sa’ar het verzoek in en vertelde Mandelblit dat de oudste Likud Knesset lid zijn naam wilde wissen en dat de beschuldiging van verkrachting ‘een fictief vals verhaal over hem was dat nooit is gebeurd’, berichtte Channel 12-nieuws.

Op dinsdag publiceerde het tv kanaal delen van transcripties van politie-ondervragingen van Yair Netanyahu, waarin de strijdlustige zoon van premier Benjamin Netanyahu het onderzoek naar zijn familie een ‘schande’ noemde en beweerde tegenover de politie “dat Gideon Sa’ar zijn secretaresse verkrachtte en om haar het zwijgen op te leggen een goed betaalde baan had gegeven.”

Sa’ar wordt gezien als de belangrijkste uitdager van de premier voor het leiderschap van Likud. In 2013 gingen er geruchten dat Sa’ar een romantische relatie had gehad met een ondergeschikte en dat hij misbruik van haar had gemaakt met gebruik van van zijn positie. Dit kwam voort uit een brief die vermoedelijk door de werknemer zou zijn geschreven. De vrouw ontkende echter later alles met name dat zij die brief had geschreven en zei dat de claims vals waren en iemand of meerderen Gideon Sa’ar in een kwaad daglicht probeerden te stellen. Een politieonderzoek naar mogelijke intimidatie door Sa’ar werd afgesloten.

Het is niet voor het eerst dat Yair Netanyahu valse beschuldigingen doet. Hij heeft er een gewoonte van gemaakt iedereen die het niet met zijn vader(of moeder) eens is publiekelijk aan de schandpaal te nagelen.

Advertentie (4)