Top Fatah official roept op tot “escalatie” “want Israëli’s moeten elke dag een zware prijs betalen” (video)

Abbas Zaki. Screenshot YouTube

Abbas Zaki één van de leiders van Fatah, de partij waar Abbas voorzitter van is, heeft een oproep gedaan voor escalatie van de “strijd tegen Israel”, meldt PMW.

“We moeten zorgen dat er een grote escalatie komt en dat we de massa in beweging krijgen, waardoor de bezetters van ons land geen routineus leven kunnen leiden. Hun bezetting van ons land moet een zware prijs hebben, die ze elke dag zullen betalen”, zei Zaki.

Hij voegde daaraan toe “Als we Fatah en Hamas in één intern front verenigen dan zullen we zeker onze vijand, die Israël is, verslaan.”

In een toespraak voor Palestijnse jeugd zei diezelfde Zaki :””Als deze vijand [Israël] en Amerika doorgaan met hun arrogantie, dan zullen onze nakomelingen de vlag zwaaien boven Jaffa, de Negev, de Galilea, de Karmel, de Driehoek, enz. Land dat we niet herstellen – we zijn het niet waardig. “

Zijn uitspraken “dat Israël de Palestijnen wil vernietigen”, kan heel goed een weerspiegeling zijn van de dromen van Zaki en andere Palestijnse leiders om Israël te vernietigen. In een toespraak tijdens een ceremonie georganiseerd door Fatah in Hebron voor studenten die de toelatingsexamens aflegden, dreigde Zaki heel Israël uit te wissen. Hij verklaarde dat tenzij Israël – de “vijand” – en de VS “hun arrogantie stoppen”, de Palestijnen heel Israël zullen verslaan.

In het interview met Al-Dustour, een Jordaanse nieuwswebsite, noemde Zaki ook een ander “wapen” dat de Palestijnen Israël en de Joden moeten verslaan: “de demografische bom”: