Wegens antisemitisme stapt Joods Labour parlementslid na 55 jaar uit de partij

Louise Ellman. Foto Courtesy

Louise Ellman, een veteraan UK Labour Party Joodse parlementslid stapte woensdag uit de Labour partij omdat ze het onaanvaardbaar vind dat antisemitisme binnen Labour is toegestaan en zelfs groeit onder partijleider Jeremy Corbyn, waarvan zij zei dat hij ongeschikt is om premier te worden.

Louise Ellman kondigde in een brief haar ontslag aan van de partij waar ze al 55 jaar lid van was.

Ellman, 73, is een prominente criticus van Corbyn en de manier waarop de partij met antisemitische aantijgingen omgaat.

In de ontslagbrief schreef Ellman dat ze ‘diep verontrust’ is door de toename van het antisemitisme en dat ze niet langer kon stemmen namens de partij nu de kans bestaat dat Corbyn premier wordt.

“Ik geloof dat Jeremy Corbyn niet geschikt is om als onze premier te dienen”, schreef Ellman die sinds 1997 parlementslid voor de partij is.

“Corbyn, die drie decennia op de achterbank doorbracht met antisemieten, Holocaust ontkenners en terroristen, en nooit confronteert, heeft de steun van te veel antisemieten aangetrokken, ‘schreef ze.

“Joodse leden zijn gepest, misbruikt en verdreven. Antisemieten hebben zich prettig gevoeld en verachtelijke complottheorieën zijn verspreid, ‘schreef ze. “Een partij die toestaat dat anti-joods racisme floreert, kan geen anti-racistische partij worden genoemd.”

Een woordvoerder van de Labour-partij zei dat Corbyn Ellman bedankte voor haar vele jaren in dienst van de partij.Er aan toevoegend “Jeremy Corbyn en de Labour-partij zijn volledig toegewijd aan de ondersteuning, verdediging van de Joodse gemeenschap en blijven krachtige actie ondernemen om antisemitisme in de partij en de bredere samenleving uit te roeien. “