Israel Aerospace Industries gaat Boeing 777 vliegtuigen ombouwen tot vrachtvliegtuigen

GE Capital Aviation Services GECAS 747-8F en 777-300ER . Foto Gecas

Israel Aerospace Industries (IAI) heeft een contract getekend met GE Capital Aviation Services (GECAS) voor het ombouwen van passagiersvliegtuigen naar vrachtvliegtuigen, zo meldt Globes.

In het kader van de “Big Twin” -overeenkomst zal IAI in eerste instantie vijftien Boeing 777-300ER-vliegtuigen met twee motoren met brede romp ombouwen.

Het eerste vliegtuig moet in 2022 aan GECAS worden geleverd. De overeenkomst biedt een optie voor nog eens 15 extra conversies in de toekomst.

IAI heeft geen financiële details van het contract verstrekt, maar zegt dat het een waarde heeft van honderden miljoenen dollars.

GECAS is een leasing- en financieringseenheid voor vliegtuigen van General Electric (GE). Het bedient ongeveer 250 klanten in meer dan 75 landen.

Vliegtuigconversie is een van de hoofdactiviteiten van de Aviation Group van IAI, die dit jaar is opgericht als een samenvoeging van drie bestaande divisies binnen IAI. Onder de klanten van de groepen bevinden zich Amazon, DHL en UPS.

Yosi Melamed, IAI EVP en algemeen manager van de Aviation Group: “In de afgelopen 40 jaar heeft IAI een enorme ervaring en een reputatie opgebouwd in de conversie-niche, waaronder vrachtconversies van Boeing 747, 767, 737NG en de klassieke 737, die ons als een vrachtconversiehuis tot wereldleider heeft gemaakt. Het vrachtconversiebedrijf groeit jaar na jaar dankzij de uitgebreide vraag naar e-commerce. De samenwerking met GECAS, die meer dan 20 jaar geleden begon, heeft zijn waarde al bewezen met meer dan 70 conversies. “

Richard Greener, SVP en manager van GECAS Cargo: “We zijn verheugd om samen te werken met IAI aan dit programma. Hun bewezen ervaring, kennis en unieke technische vaardigheden en middelen in conversie van passagiers naar vrachtschepen – gecombineerd met onze werkrelatie met IAI die teruggaat in de jaren negentig – geeft ons het vertrouwen om de STC-ontwikkeling mee te financieren en ons aan het programma te binden als “launching customer” van de B777-300ERSF. “

Advertentie (4)