Opnieuw bestand geschonden; twee raketten richting Beersheva

Iron Dome. Foto IDF

Opnieuw is de wapenstilstand geschonden. In de vroege ochtend van zaterdag werden van uit Gaza twee raketten richting Beersheva afgevuurd. Beiden zijn op tijd door de Iron Dome onschadelijk gemaakt.

Het leidde er toe dat de IDF doelen van Hamas heeft aangevallen, een militair kamp en een compound van de zeestrijdkrachten van de terreurgroep. Bovendien werd ook ondergrondse infrastructuur getroffen.

Onderstaande video laat de licht paniek zien in een club in Beershave toen het luchtalarm afging. Het roepen sheva adom betekend code rood.

“De Hamas-terreurorganisatie is verantwoordelijk voor alles in de Gazastrook en zal de gevolgen dragen van terreurdaden tegen Israëlische burgers,” zei de IDF.

Hamas-woordvoerder Fawzi Barhoum zei in een verklaring aan de media “dat het besluit om militaire operaties uit te voeren in handen van de Gaza-terreurgroepen blijft en dat Israël de consequenties en resultaten van zijn voortdurende agressie draagt”, meldden de Hebreeuwse media.

Hij voegde daar toe dat “Israël ” niet zal bepalen wanneer tijd en plaats van “militaire” campagnes zullen plaatsvinden.”

De Izz Ad-Din Al-Qassam Brigades, de militaire vleugel van Hamas, deelden op vrijdag mee dat Ahmed Abdel al-A’al de afgelopen dagen was omgekomen. De verklaring van de groep maakte niet duidelijk of hij deelnam aan gevechten toen hij stierf.

Ahmed Abdel al-A’al . Foto Hamas

Er werd alleen gezegd dat al-A’al, 23, en twee van zijn tienerbroers woensdag werden gedood door een “Zionistisch bombardement”.

In een andere ontwikkeling die aantoont hoe de spanningen tussen de verschillende strijdgroepen Gaza oplopen, werden Hamas leiders de toegang tot een rouwtent voor de door Israel op dinsdag omgebrachte islamic Jihad commandant, ontzegd.

Een video toonde Palestijnen verbonden aan de islamitische Jihad die de Hamas-leiders Mahmoud al-Zahar en Ahmed Bahar uitjoelden terwijl ze probeerden de rouwtent te bezoeken.

De aanhangers van islamic Jihad waren kwaad omdat Hamas zich in de twee dagen durende strijd afzijdig had gehouden en schreeuwden “eruit, Hamas eruit” en gooiden stenen naar hun voertuig.

Nadat ook een tweede poging de rouwtent binnen te gaan mislukte vluchten de beide Hamas leiders met hun auto terwijl Hamas strijders in de lucht schoten.

Een islamitische Jihad-delegatie bezocht later het huis van Zahar in een poging de gemoederen te kalmeren, maar deze gebeurtenis toont wel aan dat er een kloof is ontstaan tussen islamic Jihad en Hamas.

Advertentie (4)