IDF’s Search and Rescue brigade oefent voor gevechten aan meerdere fronten

Foto IDF

Israel’s Search and Rescue Brigade heeft een grootschalige oefening uitgevoerd die liep van de Golanhoogvlakte tot aan de Negev-woestijn waarbij werd gesimuleerd dat er aanzienlijke infrastructuurschade was opgelopen door een oorlog aan meerdere fronten.

Aan de oefening deden meer dan duizend soldaten en reservisten mee die op verschillende fronten werkten, die waren getroffen door gelijktijdige raketaanvallen, waardoor er in de loop van enkele dagen wijdverspreide infrastructuurschade was veroorzaakt, vertelde de commandant van de Search and Rescue Brigade van de IDF, kolonel Yossi Pinto aan de Jerusalem Post.

Met de deelname van duizend soldaten, was het de grootste oefening van de brigade in dit jaar en werden in de loop van een week vele capaciteiten en technieken getraind. Terwijl de oefening in het hele land plaatsvond, werden troepen en uitrusting ook van het ene front naar het andere gevlogen.

“De grootste uitdaging was de controle van de troepen over een aantal incidenten gedurende een bepaalde periode,” zei Pinto, en legde uit dat “als je genoeg troepen tegelijkertijd op één plek zet, het veel gemakkelijker te controleren is dan wanneer je troepen hebt verspreid over het hele land met verschillende incidenten. Dat is veel uitdagender. “

Foto IDF

Hoewel het commando oorspronkelijk bedoeld was om raketaanvallen in civiele gebieden aan te pakken, is het uitgebreid met vechten in oorlogstijd en het redden van IDF-soldaten in vijandelijk gebied in het geval van een structurele ineenstorting.

De troepen van de Sears and Rescue brigade redden niet alleen levens tijdens door de mens veroorzaakte of natuurrampen, de mannen en vrouwen zijn vechters, dienen tien maanden per jaar op de Westelijke Jordaanoever en bewaken ook de grenzen van Israël met Egypte en Jordanië .

“Dit is een gemengde brigade en zolang we iemand moeten redden, doen we dat, zelfs als dit betekent achter vijandelijke linies te gaan,” vertelde Pinto de Post. “Ze gaan niet vechten of bezetten, maar worden ingezet vanwege hun specifieke vaardigheden,” vertelde Pinto.

De IDF heeft de reikwijdte en frequentie van zijn gevechtstraining aanzienlijk opgevoerd om de paraatheid te verbeteren door terug te keren naar 17 weken achtereenvolgende training, een stijging ten opzichte van de 13 weken waarin soldaten de afgelopen 15 jaar werden getraind.

Foto IDF
Advertentie (4)