Israelisch apparaat voor behandeling van acute migraine “game changer” voor 2020

Foto Theranica.

Het kan niet op voor het in Netanya gevestigde bedrijf Theranica. Nadat hun product voor de behandeling van acute migraine eerder dit jaar was geselecteerd als een van de 100 beste uitvindingen van Time Magazine voor 2019, is het nu door het gegevensbedrijf CB Insights uit New York gekozen als een van de volgende 36 startup “game changers” voor 2020.

Het bedrijf werd gerangschikt in CB Insights “Game Changers voor 2020” lijst, waarin het Amerikaanse bedrijf “high-momentum bedrijven identificeerde die pionierden in nieuwe manieren om grote problemen op te lossen.”

Theranica werd genoemd in de categorie “elektro-geladen therapie”, waarbij behandeling van ziekten en kwalen plaatsvindt met elektrische impulsen in plaats van chemische geneesmiddelen.

Het in Netanya gevestigde bedrijf de Nerivio, een apparaat dat op de bovenarm wordt gedragen en met smartphone gecontroleerde draadloze elektronische pulsen het neurale pad van het lichaam bij het begin van een migraine stimuleert. Het apparaat is momenteel op recept verkrijgbaar in de VS in sommige klinieken voor hoofdpijn en migraine en zal in april in Israël verkrijgbaar zijn, zei het bedrijf vorige maand. Nerivio is het eerste door de FDA goedgekeurde medische hulpmiddel van Theranica.

We zijn vereerd om te worden genoemd in de lijst van CB Insight met bedrijven die de wereld kunnen veranderen. “Migraine is een slopende ziekte die interventie vereist,” zei Alon Ironi, mede-oprichter en CEO van Theranica, in een verklaring van het bedrijf over de opname in de CB Insights-lijst.

“Theranica’s benadering van acute behandeling van migraine suggereert een medicijnvrije optie als eerstelijns therapie. Het is aangetoond dat het gebruik van de natuurlijke, geconditioneerde pijnmodulatiereactie van de hersenen een betaalbaar, medicijnvrij, niet-invasief alternatief biedt voor op medicijnen gebaseerde medicijnen, ”zei Ironi.