President Rivlin hield Bar- en Batmitswa feest voor kinderen getroffen door terrorisme

President Rivlin samen met alle kinderen. Foto Koby Gideon (GPO)

Zoals ieder jaar hield de Israëlische president Rivlin in zijn residentie in Jeruzalem een ​​bar-en bat mitswa feest voor 60 kinderen wier leven is getroffen door terrorisme.

Het jaarlijkse evenement, gekenmerkt door een dag vol activiteiten en optredens, werd mede georganiseerd door de liefdadigheidsorganisatie Association of Victims of Terrorism, die de afgelopen 18 jaar de viering heeft gehouden. De hoofdgast van dit jaar was de Israëlische zangeres Netta Barzilai, die vorig jaar de Eurovisie-wedstrijd won.

“Vandaag staan jullie stil bij de overgang van kindertijd naar volwassenheid, de leeftijd waarop jonge mannen en vrouwen hun eigen mening vormen, volwassen worden in de ogen van religie en naar verwachting verantwoordelijkheid voor hun daden zullen nemen”, zei president Rivlin tijdens het evenement op donderdag.

Rivlin vervolgde: “Jullie hebben helaas allemaal al het verlies van een vader, moeder, broer, zus of een ander familielid meegemaakt. Sommigen van jullie zijn zelf gewond geraakt. Al als kinderen, en veel te vroeg, werd jullie gevraagd om volwassen te worden. En dat deden jullie. Ik wil zeggen dat jullie helden zijn geworden. Als ik jullie hier zie, sterk, helder en glimlachend, als ik jullie ziel zie, voel ik dat jullie degenen zijn die me kracht geven”.

Ahiya Emanuel Fisher, de broer van Adva Fisher die werd gedood bij een zelfmoordaanslag in 2003, vertegenwoordigde de kinderen dit jaar. Fisher, toen 20, was een van de vier mensen die werden gedood bij de zelfmoordaanslag op 25 december 2003, die plaatsvond bij een bushalte op de Geha Junction, ten oosten van Tel Aviv (in de buurt van de stad Petah Tikva). Fisher wachtte op een rit naar huis naar Kfar Saba vanuit Jeruzalem.

“We zijn allemaal kinderen die zijn opgegroeid, maar ons opgroeien begon lang voordat we de leeftijd van barmitswa bereikten”, zei Ahiya Fischer tijdens het evenement. “Uit de foto’s en verhalen heb ik Adva leren kennen, ze was het licht bij ons thuis. Ik weet zeker dat ze trots op me is nu ze van bovenaf op mij kijkt”, voegde hij eraan toe.

Ahiya werd meer dan twee jaar na de dood van zijn zus geboren. Bij zijn barmitswa schonk hij, ter nagedachtenis aan zijn vermoorde zus, de cadeautjes die hij kreeg aan mensen met speciale behoeften.

Rivlin herinnerde de kinderen eraan dat op deze emotionele dag het volk van Israël bij hun allemaal is. “Iedereen kijkt uit naar jullie en wenst jullie allemaal succes en geluk. Jullie verlangen om te blijven groeien, ontwikkelen en volwassen worden, ondanks de moeilijkheden en de pijn, versterkt ons allemaal”, zei hij.

“Onze verantwoordelijkheid vandaag is om jullie onze liefde, onze trots te tonen en alles te doen wat we kunnen om jullie alles te geven wat nodig is om te blijven floreren en de trots van het Israëlische volk te zijn. Om jullie veiligheid te garanderen, van jullie en alle kinderen in Israel.”

“Moge jullie blijven groeien en bloeien zonder angst. Wij geloven in jullie en houden van jullie. Mazaltov van mij en van heel Israël”, aldus Israëlische president Rivlin.

Advertentie (4)