IDF doodt 3 infiltranten uit Gaza; Ballon terreur neemt toe (video)

De drie terroristen. Screenshot YouTube

Het Israëlische leger heeft gisteravond drie infiltranten uit Gaza neergeschoten. De terroristen waren de grens overgekomen en hebben een explosief naar IDF soldaten gegooid. Deze escalatie komt te midden van oplopende spanningen nu ook de ballonnenterreur weer is toegenomen.

Volgens de IDF kwamen de drie terroristen Israëlisch grondgebied binnen vanuit de zuidelijke Gazastrook. Ze gingen een nabijgelegen bosgebied in, nabij Kibbutz Kissufim.

Gedurende die tijd had de IDF ze in de gaten en werden ze gevolgd. Ter plaatse gekomen Israëlische soldaten sloten het gebied af waar de drie Gazanen zich bevonden. De terroristen werden gevonden en gooiden een explosief, mogelijk een handgranaat, naar de soldaten. Het vuur werd geopend en de terroristen werden gedood.

Ter illustratie. Foto Israelische politie

Eerder op dinsdag was er weer een cluster ballonnen met explosieven vanuit Gaza in zuid Israël neergekomen.

Hamas beweert dat de ballonnen afkomstig zijn van “individuelen die hun frustratie willen uiten over de vertraging in onderhandelingen met Israël over een wapenstilstand”. Hamas steunt deze acties, aldus een woordvoerder van de terreurorganisatie.

Israël had eerder Hamas laten weten hard op te treden tegen deze vorm van terreur nu vandaag ruim 50 staatslieden naar Jeruzalem komen om de herdenking van 75 jaar bevrijding van Auschwitz bij te wonen.

Een aantal van de in beslag genomen wapens. Foto IDF
Advertentie (4)