Ben & Jerry’s geven de komende verkiezingen een smaakje

Schermopname van Ben & Jerry’s Instagram

Ben & Jerry’s geeft Israelische kiezers een extra reden om hun stem uit te brengen in de derde verkiezing van het land in minder dan een jaar, en het omvat ongeveer evenveel smaken als er politieke partijen zijn.

“Een reden om te stemmen” is de slogan voor de limited edition-smaak van het bedrijf, speciaal gemaakt voor de verkiezingen op 2 maart.

One Sweet Vote heeft vanille-ijs gevuld met chocolaatjes in de vorm van een vredesymbool en met chocolade bedekte amandelen, en chocolade-ijs boordevol stukjes witte chocolade en stukjes brownies.

De aankondiging komt twee maanden nadat Ben & Jerry’s Israël haar fans op Instagram had gevraagd om de ingrediënten voor een smaak met verkiezingsthema te suggereren waarvan het bedrijf zei dat het “Derde Keer ijs” zou heten. Dat is een uitdrukking die door Israëli’s wordt gebruikt wanneer ze in een korte periode twee keer iemand tegenkomen nadat ze hem lange tijd niet hebben gezien, en een manier waarop Israëli grappen maken over de verkiezingen van volgende week.

Suggesties varieerden van de Spice Zaatar tot de populaire Israëlische snack Bamba met pindakaas-smaak. Een er was één persoon die iets suggereerde “dat een bittere smaak achterlaat.”

In plaats daarvan vermeed het bedrijf hartige smaken, en omarmde zoetheid en vermeed commentaar op de politieke impasse in Israël.

“Naast het recht en de plicht om te stemmen en een verschil te maken op deze belangrijke dag, heb je nog een goede reden om van je vrije dag te genieten,” zei het bedrijf bij het aankondigen van de nieuwe smaak op Instagram.

Advertentie (4)