Israelische onderzoekers hebben over 3 maanden mogelijk vaccin tegen coronavirus

Galilee Research Institute (Migal). Foto Migal

Israëlische onderzoekers beweren dat ze een vaccin tegen het coronavirus voor pluimvee hebben ontwikkeld en slechts drie maanden verwijderd zijn van het moment dat het kan worden getest op mensen.

Het onderzoeksteam van het Galilee Research Institute (Migal), dat gespecialiseerd is op het gebied van biotechnologie, milieu- en landbouwwetenschappen, heeft het vaccin de afgelopen vier jaar ontwikkeld en beweert dat het binnen drie maanden kan worden aangepast voor gebruik bij mensen vanwege een vergelijkbare DNA-structuur in het virus dat zich vanuit China wereldwijd heeft verspreid.

“Over de hele wereld bestaat een grote urgentie om een ​​vaccin voor het coronavirus bij mensen te ontwikkelen, dus we werken eraan om het ontwikkelingsproces te versnellen en een effectief vaccin voor het COVID-19-virus te bereiken in de komende 8-10 weken en binnen 90 dagen op mensen te gaan testen, “zei Migal CEO David Zigdon in een persconferentie.

“Het door ons ontwikkelde vaccin voor pluimvee wordt oraal toegediend en het door ons aangeboden menselijke vaccin wordt ook naar verwachting oraal toegediend.

“Zigdon merkte op dat Migal vanwege de dringende wereldwijde behoefte aan het vaccin 24 uur per dag met potentiële partners werkt om het onderzoeksproces, dat nodig is om het uiteindelijke productontwikkeling en regelgevingsproces te voltooien, bij mensen te helpen versnellen.

De oprichter van Migal, prof. Dan Levanon, zei dat de duur van het ontwikkelingsproces van het vaccin afhankelijk is van de voorschriften van de gezondheidsfunctionarissen.
“Onder deze omstandigheden, waar de ziekte enorme schade veroorzaakt als het verergert, geloof ik dat de regelgeving zal worden versoepeld”, zei Levanon. “Als het vaccin aan de gebruikelijke voorschriften had moeten worden onderworpen, zou het een aantal jaren hebben geduurd. Natuurlijk zonder mensenlevens te riskeren.”

Minister van Wetenschap en Technologie Ofir Akunis verwelkomde de doorbraak van de onderzoekers.
“Ik hoop en geloof dat er spoedig verdere vooruitgang zal zijn”, zei Akunis.

Akunis droeg ook de directeur van het ministerie op om mogelijke samenwerkingen te bevorderen die de productie van een vaccin bij mensen zouden versnellen.

Advertentie (4)