Geen invloed coronavaccins op vruchtbaarheid vrouwen volgens Israëlisch onderzoek

Foto YouTube

Coronavaccins hebben geen invloed op de vruchtbaarheid of het functioneren van eierstokken volgens een nieuw Israëlisch onderzoek.

Het onderzoek werd gepubliceerd in het tijdschrift Human Reproduction en werd uitgevoerd in het Sheba Medical Center in samenwerking met de Sackler School of Medicine van de Universiteit van Tel Aviv.

Voor het onderzoek werden 200 vrouwen in de leeftijd van 18 tot 42 jaar gerekruteerd om deel te nemen aan een studie waarin het niveau van hun anti-Müller hormoon (AMH) werd getest. Dit hormoon wordt beschouwd als een betrouwbare maatstaf om de eierstokgezondheid en de vruchtbaarheid van een vrouw te bepalen.

De vrouwen werden eerst getest voordat ze hun eerste injectie met het Pfizer-coronavirusvaccin kregen en drie maanden later opnieuw nadat ze hun tweede dosis hadden gekregen. Ook werd hen gevraagd vragenlijsten in te vullen over hun menstruatiecyclus en mogelijke bijwerkingen.

Ongeveer 129 vrouwen voltooiden het onderzoek. Sommigen werden zwanger of besmet met het virus. Het AMH-niveau bij alle vrouwen bleef ongewijzigd.

Volgens professor Jaron Rabinovici, adjunct-directeur van de afdeling Vrouwen en Moederschap en directeur van de afdeling Kraamzorg en vruchtbaarheidsspecialist bij het Sheba Medical Center, werd met het onderzoek begonnen om gehoor te geven aan de vele zorgen die vrouwen en moeders hebben over de mogelijke invloed van het mRNA coronavaccin op hun vruchtbaarheid.

“Veel bezorgde vrouwen en moeders hebben ons hierover benaderd”, aldus Rabinovici in een gesprek met de Jerusalem Post.

Het onderzoek toont aan dat SARS-CoV-2-mRNA-vaccinaties niet geassocieerd kunnen worden met een afname van de ovariële reserve na drie maanden. In het onderzoek wijzen de auteurs van de studie erop dat deze informatie “van grote waarde kan zijn voor zowel artsen als patiënten”.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)