Israël gaat corona-oefening houden voor theoretische Omega variant

Israël is van plan om donderdag een nationale corona-oefening te houden om de gereedheid van het land op een uitbraak van een nieuwe en dodelijke variant van het coronavirus te testen.

Israël houdt geregeld nationale veiligheidsoefeningen om voorbereid te zijn op elk mogelijk oorlogsscenario. Door civiele en militaire instanties te betrekken hoopt de Israëlische overheid niet alleen het leger maar ook de burgerbevolking voor te bereiden op noodsituaties.

Deze keer wordt er getraind voor een theoretische Omega variant van het coronavirus die in de oefening dodelijker en besmettelijker zal zijn dan de huidige corona-varianten, ook voor kinderen.

Een verklaring van het persbureau van de Israëlische regering zei dat een dergelijke Omega variant nog niet in het land was ontdekt.

De oefening wordt geleid door de Israëlische minister van civiele bescherming in het National Management Center in Jeruzalem, dat nationale crises behandelt.

Het zal betrekking hebben op:

Beperkingen op bijeenkomsten en beweging, quarantainebeleid, lockdowns, avondklokken en toerisme.

Toezicht en waarschuwingen tijdens de ontwikkeling van een nieuwe en gevaarlijke variant, testen van vaccinbescherming, epidemiologisch onderzoek, ziekenhuiscapaciteit en het uitvoeren van massatest- en vaccinatieprogramma’s.

De wettigheid van lokale of regionale afsluitingen en avondklokken en andere beperkingen.

Economische steun voor de bevolking.

Openbare veiligheid bij het afdwingen van quarantaine, lockdowns en avondklokken.
Sluiten van scholen in uitbraakcentra, verkleinen van klassen en leren op afstand.

Vertrek- en aankomstbeleid aan de grenzen, waaronder de luchthaven Ben Gurion.
Het publiek informeren en reageren op “discours op internet”.

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid meldde woensdag slechts 475 nieuwe coronagevallen. Experts hebben gewaarschuwd dat er de komende maanden een nieuwe golf of een andere variant kan ontstaan.

Meer dan vier op de tien van de bevolking heeft een booster-vaccinatie gekregen. De regering beslist deze week of kinderen van vijf tot elf jaar moeten worden gevaccineerd.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)