Israëlische minister roept op tot sancties tegen ongevaccineerden

<em>Minister van Arbeid, Sociale Zaken en Sociale Diensten Meir Cohen</em>. Foto YouTube.

Minister van Arbeid, Sociale Zaken en Sociale Diensten Meir Cohen (Yesh Atid) heeft in een interview in de Israëlische media opgeroepen tot sancties tegen ongevaccineerden.

“Het moment zal komen dat we het niveau van de sancties moeten verhogen. Als we in een situatie komen waarin we zo’n beslissing moeten nemen, zal ik [de sancties] steunen.”

Ongeveer 600.000 Israëliërs zijn niet gevaccineerd en ongeveer een miljoen anderen hebben nog geen booster gekregen. De meerderheid van de patiënten in ernstige toestand in Israëlische ziekenhuizen is niet gevaccineerd.

Echter ongeveer de helft van de nieuwe dagelijkse besmettingen zijn kinderen voor wie het coronavirus nagenoeg ongevaarlijk is.

Cohen neemt een voorbeeld aan Duitsland en Oostenrijk die strenge maatregelen hebben ingesteld tegen ongevaccineerden. Oostenrijk heeft bepaald dat mensen het vaccin weigeren hun huis niet mogen verlaten, behalve in geval van nood of om te gaan werken en eten te kopen. In Duitsland mogen alleen mensen die volledig zijn gevaccineerd of die onlangs zijn hersteld van corona restaurants, bioscopen en sportfaciliteiten bezoeken.

“Er moeten boetes worden opgelegd aan degenen die in contact komen met mensen en ze in gevaar brengen. Als het voor sommige mensen nodig is om thuis te zitten, zullen sommigen van hen thuis zitten”, aldus de minister.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)