Israël begint langzaam te wennen aan elektrische auto’s

CAG GE3 crossover. Screenshot YouTube

Er rijden op dit moment slechts enkele tientallen elektrische auto’s in Israël. Maar daar gaat binnenkort verandering in komen. Het Chinese automerk CAG heeft afgelopen zondag een showroom geopend waar de door het bedrijf geproduceerde elektrische GE3 crossover wordt verkocht.

De Israëlische dealer is Orion Mobility, een eenheid van Union Motors, die eigendom is van George Horesh.

Volgens de technische specificatie heeft de CAG GE3 crossover een bereik van 309 km volgens de WLPT cyclus. Hoe dat echter in de praktijk in Israel zal uitpakken, met de vele files en opstoppingen moet worden afgewacht. De elektrische motor levert 177 pk.

Ook is er in Israël geen infrastructuur voor het opladen, dat kan alleen bij het huis of kantoor van de koper worden gedaan.

Het voertuig zal op de markt worden gebracht met een uitgebreid accessoirepakket, waaronder lederen bekleding, een elektrische bestuurdersstoel, een elektrisch zonnedak, 18 inch wielen, een multimediasysteem in het Hebreeuws, start/stop knop en meer van dat leuks. De prijs is NIS 139.000 (€ 35.000) wat voor Israël net iets te duur is.

Het bedrijf biedt de eerste 100 klanten een proefperiode van zes maanden aan, waarna ze het voertuig kunnen retourneren en een tegoed kunnen ontvangen voor de aankoop van een Toyota of Lexus , minus de gebruikskosten van NIS 2.700 per maand en de kosten voor het installeren van een thuislader.

Verder wordt ook gratis service voor drie jaar of 45.000 kilometer, en een verbintenis tot een inruil tegen de gangbare tweedehands prijs na drie jaar aangeboden wanneer de klant een upgrade naar een nieuw model zou willen.

We zijn benieuwd hoe deze nieuwe Chinese aanwinst het op de Israëlische wegen zal gaan.

Advertentie (4)