President Rivlin sprak in Australië op een bijeenkomst tgv 100 jaar Keren Hayesod

Foto Kobi Gideon / GPO

President Rivlin woonde tijdens zijn bezoek aan Australië in Sydney een bijeenkomst bij tgv 100 jaar Keren Hayesod activiteiten.

De president bedankte de vertegenwoordigers van UIANSW en zei: “U bent onze partners, onze familie in het buitenland. Terwijl we de honderdste verjaardag van de oprichting van Keren Hayesod vieren, wens ik ons ​​nog vele jaren van het zionisme, van het besef van solidariteit, van het gezegde dat alle Joodse mensen voor elkaar verantwoordelijk zijn. “

De president sprak met trots over de buitengewone ontwikkeling van Israël van een jong land tot een leidende startende natie. Tegelijkertijd merkte hij op dat er uitdagingen zijn voor de Israëlische samenleving, zeggend: “Ik geloof dat de grootste uitdaging is het dichten van de kloof tussen alle sectoren van de Israëlische samenleving, alle stammen van Israël.

We moeten een nieuwe gedeelde Israëlische visie opbouwen, een nieuwe Israëlische hoop. Keren Hayesod is ook onze partner in deze inspanning, van jeugddorpen en scholen voor kinderen met een moeilijke achtergrond tot de Ayalim vrijwilligersbeweging, die gemeenschappen in de Negev en Galil machtigt. “

“De Australische Joodse gemeenschap is een model voor Joodse gemeenschappen over de hele wereld. In enkele generaties hebt u verstrekkende bijdragen geleverd aan de Australische samenleving terwijl u uw liefde voor Israël van generatie op generatie doorgeeft. In naam van de staat Israël wil ik u bedanken.

Bedankt voor je liefde voor Israël. Bedankt voor uw steun voor de relatie Australië-Israël. Bedankt voor uw steun voor Keren Hayesod. We waarderen het zeer. En ik weet dat we op je kunnen rekenen terwijl we doorgaan met het bouwen van het ongelooflijke wonder van het moderne Israël. “

Voorzitter van de KH-UIA World Board of Trusteees, Steven Lowy AM zei: “Dankzij Keren Hayesod en de Joden van de wereld werd mijn vader Frank Lowy na de oorlog uit Europa gered en nam hij zijn plaats in de Israëlische samenleving in. Keren Hayesod heeft wereldwijd meer dan 60 nationale oproepen in 22 tijdzones en in negen talen. Het heeft een cruciale rol gespeeld in de geschiedenis van Israël. We vieren zijn honderdjarig bestaan ​​en ik beloof dat het relevant en betekenisvol zal blijven voor de Israëlische samenleving en de wereldwijde Joodse gemeenschap, net zoals in de eerste honderd jaar. “

Wereldvoorzitter van KH-UIA Sam Grundwerg: “Het doel van KH-UIA is het versterken van de staat Israël en het Joodse volk, samen met onze vrienden over de hele wereld. De Australische Joodse gemeenschap speelt een belangrijke rol in deze missie. In de eerste honderd jaar werkte KH-UIA aan de opbouw van het land. In de komende jaren zal het ervoor zorgen dat Israël blijft floreren. ”