“Reis niet naar Italië” zegt Israels ministerie van Volksgezondheid

MDA personeel op Ben Gurion Airport

Minister Yaakov Litzman heeft maandag opgeroepen om niet naar Italië te reizen vanwege het coronavirus. Ook zei Litzman dat zijn ministerie overweegt Italië en Australië op de lijst van landen te zetten waarvan reizigers bij aankomst in Israel in thuis quarantaine moeten voor twee weken.

“We raden Israëliërs aan niet naar Italië te reizen. We controleren of Italië en Australië landen zullen worden waarvan de terugkeerders bij aankomst in Israël in quarantaine moeten, ‘vertelde Litzman aan Army Radio.

Het is onduidelijk of dit zich zou vertalen in een verbod op niet-Israëlische staatsburgers en inwoners van die landen, of alleen de Israelische staatsburgers.

“We zijn niet bang om quarantaines af te dwingen,” voegde hij eraan toe, kennelijk verwijzend naar mogelijke diplomatieke gevolgen van de maatregelen.

President Reuven Rivlin is momenteel op zijn eerste officiële bezoek aan Australië. Zijn kantoor zei dat hij niet van plan was om zijn reis te veranderen in het licht van de uitbraak.

Volgens het Australische ministerie van volksgezondheid zijn er 22 bevestigde gevallen van coronavirus in het land, van wie zeven op de repatriëringsvlucht vanuit Japan voor passagiers van het Diamond Princess-cruiseschip.

In Italië zijn meer dan 150 mensen besmet en vier overleden aan het coronavirus. Meer dan 50.000 mensen in ongeveer een dozijn Noord-Italiaanse steden is verteld om thuis te blijven en de politie heeft controleposten opgezet om een ​​blokkade af te dwingen.

Het ministerie van volksgezondheid zei zondag dat alle Israëliërs die terugkeren uit Italië, Australië en Taiwan en die ziektesymptomen ontwikkelen, moeten worden onderzocht volgens de procedures die op de website worden beschreven .

Advertentie (4)