IDF heeft alle oefeningen opgeschort, zet drie faciliteiten voor corona patiënten op

Terr illustratie. IDF veldhospitaal. Foto IDF spokesman unit

Het Israëlische leger heeft aangekondigd dat oefeningen voor reserve-eenheden niet doorgaan zolang het land werkt aan het beteugelen van de verspreiding van het coronavirus.

De beslissing is genomen door generaal-majoor-generaal Yoel Strick van de IDF-grondtroepen in samenwerking met andere hoge officieren. De order geldt tot in ieder geval na Pesach.

Dit was de laatste in een reeks maatregelen die de IDF heeft aangenomen om de verspreiding van het coronavirus in het leger te voorkomen. Andere maatregelen beperken de toegang van IDF-installaties voor burgers en voorkomen dat soldaten hun basis onnodig verlaten.

In totaal zijn ten minste 2584 soldaten in quarantaine, voornamelijk soldaten die uit het buitenland zijn teruggekeerd. Bij drie soldaten is het virus vastgesteld.

Vrijdag heeft minister van Defensie Naftali Bennett de IDF opdracht gegeven drie faciliteiten op te richten ten behoeve van de opvang van potentieel duizenden dragers van het coronavirus met milde symptomen. Het plan is om hiermee ruimte te maken in ziekenhuizen voor patiënten met ernstigere klachten.

Deze centra – één in het noorden, één in het midden en één in het zuiden – zullen binnen een week worden opgericht. Maar hopelijk gaat dat sneller, vertelde Bennett aan verslaggevers.

Advertentie (4)