UPDATE coronavirus besmettingen in Israël

Alarmcentrale MDA. Foto MDA

Zondagavond is bekend gemaakt dat er in Israël 1.238 personen besmet zijn met het coronavirus. De zomertijd wordt mogelijk uitgesteld en de politie gaat strenger handhaven.

Van de 1.238 besmette personen verkeren er 24 mensen in een ernstige toestand, 34 mensen zijn in matige toestand en de rest heeft milde symptomen. Inmiddels zijn 37 mensen hersteld.

Er liggen 314 mensen in het ziekenhuis, 344 worden thuis behandeld, 97 worden behandeld in speciaal aangewezen hotels en 278 wachten op een beslissing over hoe ze zullen worden behandeld.

De nieuwe gegevens laten een toename zien van 238 nieuwe besmettingen in de afgelopen 24 uur. Deze stijging is aanzienlijk hoger dan die van de afgelopen dagen. Gezondheidsfunctionarissen hebben voorspeld dat het aantal besmettingen snel zal toenemen omdat ook het vermogen om te testen bijna dagelijks toeneemt. Vanaf maandag is het mogelijk om 3.000 mensen per dag te testen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft de afgelopen 24 uur al 5.268 mensen op het virus getest.

Eerder op zondag is bekend gemaakt dat een te vroeg geboren baby van twee maanden besmet is met het coronavirus en in ernstige toestand verkeert. De baby wordt behandeld in het Shaarei Zedek-ziekenhuis in Jeruzalem. De besmetting is opgelopen doordat een medewerker op de kraamafdeling van het ziekenhuis besmet bleek te zijn met het virus.

Inmiddels lijkt het er op dat de wintertijd in Israël zal worden verlengd zodat mensen thuis blijven en niet naar buiten gaan om te genieten van een uur langer licht.

Dit betekend dat het na 1 april in Israël rond 18.30 uur donker zal worden in plaats van rond 19.30 uur.

Ook is bekend geworden dat de politie in Israël plannen klaar heeft liggen om strenger te handhaven. Onderdelen van die plannen zijn onder andere het afzetten van snelwegen, het blokkeren van de in-en uitgangen van steden en strengere controle van wie zich op straat begeeft.

Deze maatregelen zijn bedoeld om verspreiding van de besmettingen een halt toe te roepen.

In Israël is het advies om binnen te blijven sinds zondagochtend geen aanbeveling meer maar verplicht.

Het is toegestaan om naar buiten te komen voor een bezoek aan de supermarkt of apotheek of om medische hulp te krijgen. Ook is een korte periode wandelen toegestaan.

Advertentie (4)