Extra politie zal woensdag proberen te voorkomen dat mensen samen Pesach vieren

Ter illustratie. Foto Israel Police

De autoriteiten zullen hun handhaving van de lockdown-regels op de eerste avond van Pesach, komende woensdag 8 april, intensiveren, zeiden bronnen van de Israëlische politie en de politie minister zelf, donderdag.

De politie is bang dat veel Israëli’s de sociale afstandsregels negeren, die verbieden verder dan 100 meter van je huis te gaan, en grote familiebijeenkomsten gaan organiseren of bijwonen, zoals gebruikelijk is op de avond waarop de traditionele Seder met daarbij behorende uitgebreide maaltijd wordt gehouden.

“De politie zal in de openbare ruimtes zijn met versterkingen en zal veel wegversperringen opleggen binnen de stad en de intercitywegen”, zei een politiebron op de nieuwssite Walla.

Op veel snelwegen in het land zullen wegversperringen komen , toegangen tot snelwegen afgesloten en wegversperringen aanleggen op toegangswegen naar de steden .

‘We zullen op Seder-avond geen clementie toestaan. Er komt meer handhaving en degenen die de bevelen overtreden, krijgen een boete. ‘

Minister van Openbare Veiligheid Gilad Erdan zei dat de politie-operatie aanstaande woensdagochtend zal beginnen om onder meer te voorkomen dat mensen massaal samenkomen in supermarkten voorafgaand aan het festival.