Hamas chef dreigt beademingsapparatuur met geweld uit Israël te komen halen

Yahya Siwar, Hamas terreur leider. Screenshot tv

De leider van de terreurgroep Hamas in Gaza, Yahya Sinwar, heeft gedreigd beademingsapparatuur met geweld uit Israël te komen halen, mocht er een tekort ontstaan aan ventilatoren voor coronavirus patiënten in Gaza.

“Als er geen beademingsapparatuur naar Gaza worden gebracht, zullen we het met geweld uit Israël halen en de beademing van zes miljoen Israëliërs stoppen”, zei Yahya Sinwar blijkbaar in alle ernst.

De terreurleider benadrukte de inspanningen van Hamas om de virusuitbraak in Gaza in te dammen. “Toen we besloten om verplichte quarantainevoorzieningen op te zetten voor mensen die naar Gaza terugkeren, wisten we dat het een moeilijke beslissing zou zijn die veel kritiek op ons zou veroorzaken.”

“Het is onze eerste verdedigingslinie. We kunnen niet toestaan dat de epidemie in Gaza zich uitbreidt ​​’, zei Sinwar volgens de Israëlische nieuwszender Channel 12.

De Hamas leider beschuldigde Israël ervan dat het geen medicijnen toelaat in Gaza. Daarom dreigde hij de lichamen van de Israëlische soldaten Oron Shaul en Hadar Goldin niet terug te geven, totdat er medische voorraden door Israël aan Gaza worden geleverd.

Hamas houdt de lichamen van deze gesneuvelde Israëlische soldaten sinds 2014 vast. De coronavirus uitbraak is pas sinds 11 maart 2020 officieel een pandemie.

De Hamas leider negeert hiermee de inspanningen van Cogat, het Israëlische defensie-orgaan dat verantwoordelijk is voor Palestijnse burgerkwesties in Judea, Samaria en de Palestijnse gebieden wat de levering coördineert aan Gaza van honderden coronavirus-testkits van de Wereldgezondheidsorganisatie, evenals beschermende uitrusting, medicijnen en desinfectiemiddel.

Sinwar leidt de inspanningen van Hamas tegen de coronavirus pandemie in Gaza en maakte de opmerkingen via videochat op het televisiekanaal en de digitale platforms van de terreurgroep. Het was zijn eerste openbare verklaring over de uitbraak.

In Gaza zijn er 12 besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Hun toestand is volgens het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid in Gaza “stabiel en geruststellend”. Dit in tegenstelling tot de uitspraken van Yahya Sinwar.

Hamas heeft de afgelopen dagen geprobeerd de quarantaine-inspanningen aan te scherpen door 18 extra faciliteiten in klinieken en hotels te openen. Ook heeft het wekelijkse straatmarkten verboden en trouwzalen, cafés en moskeeën gesloten en de quarantaineperioden verlengd. Het zichzelf onsterfelijk belachelijk maken is een nieuwe methode om het coronavirus te bestrijden. De effectiviteit hiervan nog valt te bezien.

Advertentie (4)