Israëlisch model en actrice Moran Atias werkt als vrijwilligster in het Ichilov ziekenhuis

Moran Atias in het Ichilov ziekenhuis in Tel Aviv. Screenshot tv

Israëlische model en actrice Moran Atias keerde zes weken gelden uit Los Angeles naar Tel Aviv terug bij haar familie te zijn en werkt nu als vrijwilligster op de afdeling voor coronavirus patiënten in het Ichilov-ziekenhuis in Tel Aviv, meldt Channel 12 nieuws.

Moran Attias werd vergezeld in haar nieuwe baan als vrijwilligster op de corona afdeling van het Ichilov-ziekenhuis. Ze vertelt over haar plotselinge beslissing om anderhalve maand geleden naar Israël terug te keren en de angst om anderen te infecteren.

Het model werd gefilmd tijdens het verschonen van lakens en het halen van water voor patiënten, terwijl haar gezicht bedekt was met een masker en ze medische beschermingskleding droeg om infectie te voorkomen.

Moran Atias. Screenshot YouTube

Als goodwill ambassadeur voor IsrAid nam ze ook deel aan humanitair werk in Haïti na de aardbeving in 2010.

Anat Gafni, het hoofd van de vrijwilligersdienst in het ziekenhuis, vertelde Channel 12 dat vanwege het hoge infectiepercentage door het coronavirus veel van de gebruikelijke vrijwilligers hun gezondheid niet willen riskeren en thuis te blijven, waardoor Atias een zeldzame uitzondering is.

Ze realiseerde zich dat de situatie in Israël en de rest van de wereld zou verslechteren en begin maart kocht ze een vliegticket. ‘Mijn agent in de VS was erg boos op me’, herinnert ze zich. ‘Ik zei tegen haar: sorry, ik moet gaan, dat is wat ik voel. Ik wil bij mijn familie zijn als er iets gebeurt. ‘

‘Ik ben meer bang om iemand aan te steken dan besmet te raken. Als ik hier weg ben, is het regelrecht naar huis en snel douchen’. Atias legt uit dat door de beschermende kleding de meeste mensen haar niet herkennen. “Hier zien mensen alleen mijn ogen. Het is fijn dat niemand mij herkent en ik zoals alle anderen wordt behandeld.

‘Ik denk dat ik mensen laat zien dat ze ook vrijwilligerswerk kunnen doen’, zei Atias . ‘Een kans om je te concentreren op andere dingen dan wat je normaal zou doen.’

Atias speelde mee in o.a. de FX-show Tyrant 2014 en was een covermodel voor onder meer Maxim en Men’s Health .