Man met coronavirus gearresteerd in bus van Haifa naar Jeruzalem

De man wordt naar een ambulance gebracht. Screenshot Channel 12

De politie heeft een ultra-orthodoxe man gearresteerd die besmet is met het coronavirus en die naar verluidt de quarantaine bewust had verbroken, terwijl hij zich in een openbare bus naar Jeruzalem bevond.

Volgens Channel 12 nieuws wist de man dat hij het coronavirus had, maar stapte desondanks in Haifa in bus 960 richting de hoofdstad.

Zijn familie belde de politie op om hen te waarschuwen voor het gevaar, nadat hij de quarantaine had verlaten en in een bus naar Jeruzalem was gestapt.

Hij was 13 dagen geleden uit het buitenland teruggekeerd en vanmorgen kreeg hij te horen dat hij positief op het virus is getest.

Het was onduidelijk of hij in quarantaine was in een ziekenhuis of een door de staat gerunde faciliteit.

De 34 andere passagiers in de bus worden nu ook in quarantaine geplaatst, nadat de bus op route 1 was gestopt, aldus de politie.

Videobeelden tonen de verdachte, een ultra-orthodoxe man van in de dertig uit Beitar Illit, die door paramedici van Magen David Adom (ADM) in beschermende kleding naar een ambulance wordt begeleid. Hij is naar verluidt bekend bij de gezondheidsautoriteiten.

Het schenden van quarantaine in Israel kan bestraft worden met een gevangenisstraf van zeven jaar.

Advertentie (4)