EL AL gaat met 20 vluchten medische apparatuur uit China naar Israel overvliegen

Foto El Al

EL AL Israel Airlines zal de komende twee weken 20 vrachtvluchten van China naar Israël uitvoeren om dringende medische apparatuur naar Israël over te vliegen. De apparatuur is nodig om de stroom van coronavirus patiënten aan te kunnen.

EL AL zal hiervoor de Dreamliner Boeing 787-vliegtuigen gaan gebruiken, die tot 50 ton vracht kunnen vervoeren en momenteel aan de grond staan. Ook zullen Boeing 777-passagiersvliegtuigen worden ingezet. De luchtvaartmaatschappij heeft onlangs deze toestellen omgebouwd tot vrachtvliegtuigen en kunnen tot 100 ton vracht vervoeren.

De via diplomatieke kanalen georganiseerde vluchten vliegen naar Peking en Shanghai om de medische apparatuur naar Israël over te vliegen. De eerste vrachtvliegtuig vertrok vanmorgen al naar China.

Vorige week kondigde EL AL aan dat het de opschorting van alle commerciële passagiersvluchten verlengt tot 2 mei. De afgelopen weken waren de enige passagiersvluchten die EL AL uitvoerde om gestrande Israëli’s naar huis te brengen – vanuit locaties als Lima (Peru), Bogota (Colombia), Delhi (India), Perth (Australië) en Melbourne (Australië). EL AL blijft vrachtvluchten uitvoeren om het land te bevoorraden.

EL AL is niet de enige luchtvaartmaatschappij die deelneemt aan de luchtbrug van medische apparatuur uit China. In het weekend maakte Israir Airlines hun allereerste vlucht naar China om 2 miljoen maskers uit Shenzhen op te halen. De Airbus 320 kon niet op één tank naar China vliegen en moest in Alma Ata (Kazachstan) landen om bij te tanken. Israir verzorgt ook regelmatige vrachtvluchten naar Londen.

De Israëlische luchtvaartmaatschappij CAL Cargo Airlines neemt ook deel aan de luchtbrug van medische apparatuur uit China. De dringend benodigde uitrusting die zij naar Israël brengen omvat beschermende uitrusting voor medische teams.