Goed nieuws: stranden, zwembaden, restaurants en cafés gaan weer open

Strand van Herzliya. Screenshot Channel 13

Goed nieuws voor de inwoners van Israël. Vanaf vandaag zijn de 136 stranden en het strand rond het Meer van Tiberias weer toegankelijk. Woensdag 27 mei gaan de restaurants en cafés in Israël ook weer open.

We hebben er lang op moeten wachten, maar vandaag is het dan zover en zijn alle 136 stranden in Israël en het strand rond het Meer van Tiberias weer voor het publiek geopend. Met de huidige extreme hittegolf komt dat als geroepen.

Sinds de tweede week van maart waren alle stranden verboden gebied verklaard in verband met de coronavirus pandemie. De laatste dagen echter, mede door het extreem warme weer gingen al duizenden Israëliërs naar de stranden voor een duik in het water, dat met een watertemperatuur van 23℃ voor afkoeling zorgt.

Wel gelden er enkele beperkingen. Er moet zoals inmiddels gewoonlijk twee meter afstand worden gehouden. Kleedhokjes en douchecabines blijven voorlopig gesloten.

De zwembaden gaan ook weer open. Hier geldt dat voor elke zwemmer een afstand van 10 vierkante meter naast het zwembad en 6 vierkante meter in het water moet worden gehandhaafd.

Ander goed nieuws is dat vanaf woensdag 27 mei restaurants en cafés hun deuren weer mogen openen. Deze zijn twee maanden gesloten geweest.

Een van de restaurants die afgelopen dagen open ging in Tel Aviv. Screenshot YouTube

Nog meer goed nieuws is dat restaurants en cafés met maximaal 100 klanten 100% bezetting mogen hebben, terwijl voor grotere locaties een maximale bezetting van 85% is toegestaan.

Ook hier gelden beperkingen, klanten dienen vooraf te reserveren en bij aankomst een gezondheidsverklaring te ondertekenen. Ook moeten ze hun temperatuur laten controleren voordat ze naar binnen mogen.

Tafels staan minimaal 1,5 meter uit elkaar, er wordt gebruik gemaakt van wegwerp menu’s, bedienend personeel draagt een gezichtsmasker en plastic handschoenen en tafels worden gedesinfecteerd na ieder bezoek. Gasten die buiten zitten moeten minimaal een meter uit elkaar blijven. Restaurants moeten er ook voor zorgen dat er voldoende hand-desinfecterende middelen zijn.

Vaatwerk moet worden gewassen op een temperatuur hoger dan 72℃ .

Er zijn vooralsnog geen liveshows toegestaan in restaurants.

In ander gerelateerd nieuws is bekend gemaakt dat vanaf vandaag, woensdag, de bussen in Israël tijdens de spitsuren weer een ongelimiteerd aantal passagiers mogen meenemen. De afgelopen twee maanden mochten bussen tot maximaal 25 passagiers vervoeren, wat vooral tijdens de spitsuren voor chaotische taferelen zorgde.

Advertentie (4)