Palestijnse leiders tegen plan om Grot van de Patriarchen toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers

De Palestijnse Autoriteit protesteert tegen het plan van Israël om de Grot van de Patriarchen toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers. Het plan wordt een poging tot “judaïsering” genoemd.

Momenteel is de grot alleen toegankelijk via een grote stenen trap die naar het gebouw leidt. Mensen in een rolstoel kunnen religieuze centrum niet bereiken tenzij ze worden gedragen. De Palestijnse leiders vergeten voor het gemak dat de te installeren lift joden, moslims en christenen bedient, schrijft PMW.

De veroordeling van de Palestijnse Autoriteit vorige week was gericht op het recente besluit van Netanyahu om een lift te installeren na een bezoek van de premier aan de Grot van de Patriarchen in Hebron. De PA noemde het bezoek van Netanyahu een ‘invasie’:

PA TV-nieuwslezer: “Dit is een voltooiing van een plan dat werd gepresenteerd door de [Israëlische] premier Netanyahu tijdens zijn laatste invasie in Hebron, wiens resultaten het land van de [Ibrahimi] -moskee (dwz de grot van de patriarchen) zullen overnemen ) en het monteren van een elektrische lift in de moskee als service voor de kolonisten die de nederzetting op dit gebied willen versterken. ”[Officieel PA TV News, 21 april 2020]

Alle activiteiten en bouw door Israël in Jeruzalem en Hebron, zelfs als het de Arabische bevolking ten goede komt, worden door de Palestijnse Autoriteit veroordeeld als “judaïsering”. In deze recente aanval die plaatsvond ten tijde van de COVID-19-crisis, zei de PA dat Israël probeert in en rond Hebron “zijn epidemie van judaïsering te verspreiden”.

Advertentie (4)