Dit was het belangrijkste nieuws van vandaag

Eën van de in Israël geproduceerde N95 maskers. Foto Ministerie van Defensie

Israël wil niet afhankelijk zijn van buitenlandse leveranciers, daarom is er een productielijn geopend voor de productie van de medische N95 maskers. De nieuwe fabriek staat in Sderot. Mocht de gevreesde tweede golf er komen dan zijn de mondmaskers in ieder geval in voorraad, leest u hier.

Het aantal meldingen van nieuwe virus besmettingen in Israël blijft toenemen. Vanmorgen werd gemeld dat er in de afgelopen 24 uur 179 nieuwe besmette personen zijn bijgekomen. Het houdt voornamelijk verband met de opening van alle scholen, drie weken gelden en mogelijk nu ook door de horeca, die nu twee weken open is, lees je hier.

Door de toename blijven verdere versoepelingen van de beperkingen door het coronavirus uit. Theaters en bioscopen zouden deze week open gaan maar dat is voorlopig uitgesteld. Ook de treinen rijden nog niet ondanks dat alles klaar was om afgelopen maandag weer te gaan rijden, staat hier.

Wetenschappers in Israël hebben een kwantummicroscoop ontwikkeld die in de nabije toekomst de kwaliteit van beeldschermen van smartphones kan verbeteren. Weer iets uit Israël waar velen over de gehele wereld blij mee zullen zijn, met uitzondering van Israël haters, staat hier.

Het zou zo maar mogelijk kunnen zijn dat het coronavirus al in augustus 2019 in Wuhan rondging. Satellietbeelden tonen een ongewone drukte in die tijd bij de 5 ziekenhuizen van Wuhan, staat hier .

Niet iedereen was er blij mee en in de Knesset was er geen meerderheid om het opnieuw te verlengen, dus wordt het controversiële telefoon volg programma om coronavirus patiënten in de gaten te laten houden door de Shin Bet nu gestopt, schrijft men hier.

Dinsdagavond land er voor de tweede keer een vliegtuig uit de Golfstaten in Israël met hulpgoederen voor de Palestijnen. De vraag is echter of ze het willen accepteren nadat de eerste keer alle hulpgoederen werden geweigerd door de heer Abbas en zijn loopjongens, het staat hier.

Volgens Arabische media zal minister van Defensie Benny Gantz op korte termijn Jordanië bezoeken om met de Jordaanse koning te spreken over de komende annexatieplannen schrijven ze hier.

De minister-president van een niet bestaande Palestijnse staat met aan het hoofd een president wiens vierjarig mandaat 11 jaar geleden is verlopen, dreigt nu een stat uit te roepen binnen de grenzen van 1967, als Israël gaat annexeren. Alleen heeft een Palestijnse staat geen grenzen van 1967 heeft want een Palestijnse staart heeft nog nooit bestaan. Of hij bedoelt een Palestijnse staat op het land wat tot 1967 door Jordanië was bezet. Lees het hier.

Ik ga voorlopig geen bus in, nu ik heb gelezen dat het coronavirus zich makkelijk via de airco van een bus onder de passagiers verspreidt. Er hoeft maar een passagier met het virus besmet te zijn en een groot aantal van de passagiers kan dan besmet raken, staat hier.

Dinsdagochtend zijn er 51 nieuwe immigranten uit Amerika in Israël aangekomen. In de komende weken worden er nog eens 2.000 Amerikaanse immigranten in Israël verwacht, lees je hier.

In Haifa barst het van de wilde zwijnen die op zoek zijn naar voedsel. Een jongen die zijn huiswerk keurig had gemaakt, had zijn tas even neergezet toen een aantal zwijnen dachten een extra smakelijk hapje te zien en tas en huiswerk opaten, staat hier.

En tenslotte is er een nieuwe column van Simon Soesan verschenen, ‘De annexatie die niet bestond’ en ja, hij kreeg het voor elkaar Miesjponum er ook weer een rol in te laten spelen, je leest het hier.